GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Eylül 2016 Pazartesi 12:39

AK Parti’de ‘Yıldırım’ açıklama: 3 başkan ne zaman belli olacak?

Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım görevden alınan 3 ilçe başkanının yerine gelecek isimler için tarih verdi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve İzmir Koordinatörü Murat Yıldırım kentte bir dizi görüşmede bulunduktan sonra raporunu Genel Merkez’e sundu.

Genel Merkez, Yıldırım’ın raporu doğrultusunda flaş bir karar aldı.

Kongre ile görev gelen Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz ve Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü'nün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifaları istendi. Kararın ardından istifa dilekçeleri Genel Merkez'e gönderildi.

AK Parti’de görevden almalar sonrası 3 başkanın yerine gelecek isimler konusunda çalışmalar başlarken, İzmir Sorumlusu Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Eski Milletvekili Murat Yıldırım’dan Egedesonsöz’e önemli bir açıklama geldi.

Yıldırım atamaların bayramdan önce gerçekleşeceğini duyurdu. Teşkilat Başkan Yardımcısı, “Şu anda istifaları alınan ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin yerine gelecek isimlerle ilgili görüşmeler sürüyor. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Büyük ihtimal Kurban Bayramı öncesinde ilçe başkanları belirlenmiş olur” diye konuştu.

MESAİ BAŞLADI
Öte yandan AK Parti’de atama süreci mesaisi İzmir Koordinatörü Antalya Milletvekili Murat Köse’nin kente gelmesiyle başladı.

İl Başkanı Bülent Delican ile birlikte 3 ilçede çalışma yapacak Köse teşkilatları dinleyecek. Bilgi alarak fikir soracak Köse Genel Merkez’e üç ilçede öne çıkan isimleri bildirecek.

Genel Merkez’in bu raporun ardından isimleri Ankara’ya çağırarak aday belirlemek için bire bir görüşmeler yapması, ardından atama kararlarını açıklaması bekleniyor.