GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2024 Çarşamba 18:35

AK Parti adayı Dağ saha izlenimlerini değerlendirdi: İlgi alaka çok üst düzeyde!

Kemalpaşa'daki STK ve muhtarlar buluşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Bir yandan bizi ümitlendirdiği gibi bir yandan sorumluluğumuzu artırıyor. Omzumuzda hissettiğimiz yükü daha da arttırıyor. Ama biz bu yükü taşıyamayacak noktada değiliz. Her gittiğimiz yerde özellikle bizi takip eden basın mensupları olarak sizler de görüyorsunuz. İlgi, alaka çok üst düzeyde" diye konuştu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Hamza Dağ, Kemalpaşa’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dağ, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.



ÜMİTLENDİRDİĞİ GİBİ SORUMLULUĞUMUZU ARTTIRIYOR
Saha çalışmalarında karşılaştığı ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Dağ, “Bir yandan bizi ümitlendirdiği gibi bir yandan sorumluluğumuzu artırıyor. Omzumuzda hissettiğimiz yükü daha da artırıyor. Ama biz bu yükü taşıyamayacak noktada değiliz. Her gittiğimiz yerde özellikle bizi takip eden basın mensupları olarak sizler de görüyorsunuz.  İlgi, alaka çok üst düzeyde. Bunun da geride bıraktığı bir 15 yıllık siyaset geçmişi var İzmir'de. Burada bulunan ve dolaştığımız yerlerdeki insanlarımızla hemşehrilerimize 15 yıl boyunca defalarca bir araya geldik. Sahadan  hikayeler de  yaşıyoruz, biriktiriyoruz… Çalışma azmimizi  bu millete olan inancımızı hem de hizmet etme heyecanımızı ciddi anlamda arttırıyor bu şeyler. Yine dün Miraç Gecesi'ydi biliyorsunuz. Karabağlar'a gittik. Karabağlar'da Hamza diye bir çocuk yanıma getirdiler. Dediler ki 'bu çocuk şu anda hayattaysa sizin sayenizde'. Ne yaptığımı da işin doğrusu tam bilmiyorum ama bir şey yapmışım ki mutlaka annesi, babası getirdi. Ve bunlar  güzel şeyler. Aslında benim de ısrarla söylediğim şey bu. İzmir'de ihtiyacımız olan şeyin  4,5 milyon hemşerimizin şehr-i emini olmak dediği açıkçası bunlar ve bunları bugün kadar yaptıklarımız var. Şimdi somut bir şekilde  sahada ortaya çıkması  bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Bu da tabii ki yani bir  heyecan dalgası da oluşturuyor. Bir taraftan da 1 Nisan'dan sonra şehrimize yapacağımız işleri sürekli tasarlıyoruz, planlıyoruz. Ayın 13’ünde üçünde lansmanımızı yapacağız. Orada projelerimizi İzmirli hemşehrilerimizle paylaşacağız.  Ama o güne kadar hem 90 dakika uygulamasının sözünü verdik.  1 Nisan'da hayata geçireceğiz. Hem de su faturalarında yüzde 50  indirim olayını sözünü verdik. Bunu da  hayata geçireceğiz.  Biz  53 gün boyunca sahada olacağız. Ama sadece 53 gün boyunca değil, inşallah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı bize nasip  olduğunu da  ondan sonraki 5 sene boyunca sürekli sahalarda olacağız.  Ve sürekli  doğrudan iletişimi sonuna kadar kullanacağız” diye konuştu.

HAKKINI VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde bile oluşan ‘AK Parti bu seçimde rekor oy alacak’ söylemlerinin sorulmasına yanıt veren Dağ, “Biz şuna inanırız. Sefer bizdendir, başarı Allah'tandır. Biz doğru zamanda, doğru işleri yapmaya devam edeceğiz. Geride kalan elli küsur günlük süre içinde  biz yine doğru işleri yapacağız. 31 Mart akşamı İzmirlilerin verdiği  karar en doğru karar olacaktır. Biz ona da saygı gösteririz. Dolayısıyla burada önceki seçimlere göre şöyle olur böyle olur değil, bizim tamamen odaklandığımız nokta yaptığımız işin hakkını vermek. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı biz yaptığımız işin hakkını vermeye çalışıyoruz. 30 ilçemizdeki Cumhur İttifakı adayları yaptığı işin hakkını vermeye çalışıyor. Bir sonra da ben yine yaptığım işin hakkını veriyor olacağım. Yine ilçe belediye başkan adaylarımızı da yaptıkları işin hakkını veriyor olacaklar” dedi.