GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
16 Mayıs 2016 Pazartesi 08:41

AK Parti İzmir seçimini yaptı, o ismi söyleyecek!

AK Parti’de gerçekleştirilecek olağanüstü kongre öncesinde il başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanları temayül için Ankara’ya giderken İzmir’in tercihi belli oldu. Delican başta olmak üzere kadın ve gençlerin başkanlarının Binali Yıldırım diyeceği öğrenildi.

EGEDESONSÖZ -  AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından alınan olağanüstü kongre kararı sonrası çalışmalar sürüyor. Partinin 22 Mayıs’ta gerçekleştireceği kongre öncesinde il başkanları ile birlikte kadın ve gençlik kolları başkanları da Ankara’ya çağrıldı. Milletvekilleri ile birlikte bu süreçte “genel başkan kim olsun” sorusuna yanıt verecek olan isimler tercihlerini belirtecek.

AK Parti Genel Merkezi tarafından yapılan temayül (eğilim yoklaması) için Ankara’ya giden İzmir İl Başkanı Bülent Delican, Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin ve Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel’in tercihi de netleşti. Başta Delican olmak üzere İzmir’den görüşü sorulanların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ismini vereceği öğrenildi. Temayülde tercihlerini Yıldırım’dan yana koyacak olan İzmir teşkilatı, adayın Yıldırım olması halinde büyük sevinç yaşayacak.