GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
21 Kasım 2018 Çarşamba 16:37

AK Parti İzmir’de o başvuru kriz yarattı: Parti tabanı yaralanmıştır!

MHP’nin 2009 ve 2014 yıllarında Bergama Belediye Başkan Adayı olarak sahaya sürdüğü Özkan Karadiken, 2017 yılındaki istifasının ardından 2019 seçimleri için AK Parti’nin yolunu tuttu. Karadiken’ın aday adaylığı için başvuru yapması teşkilatta rahatsızlığa yol açtı. AK Parti İlçe Başkanı Koştu, “Özkan Bey 2009 ve 2014’te MHP adayı olarak seçimlere katılmış kaybetmiş ve bize seçim kaybettirmiş birisidir. Aday adayı olmak tabi hakkıdır. Ama son başvuru günü partiye gelip müracaat etmesi parti tabanını yaralamıştır” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda belediye başkan aday adaylıkları noktasında başvuru süresi 16 Kasım’da doldu. Buna göre kentte 128 kişi başkan adayı olabilmek için teşkilata müracaatını bildirdi.

Teşkilatın listesinde öne çıkan bazı isimler dikkat çekti. Bergama’da Özkan Karadiken’in aday adaylığı yoluna hamle yapması şaşkınlık yarattı. Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde aday olan Karadiken, daha sonra partisinin genel merkeziyle ters düşmüştü.

Özellikle MHP ve iktidar partisinin beraber yol yürüdüğü 2017 referandumunun sürecinde ‘hayır’ propagandasına destek verdiği belirtilen Karadiken’in 2019 yılının Mart ayında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde AK Parti’yi tercih etmesi Bergama İlçe Teşkilatı’nda huzursuzluk yarattı.

BAŞVURU YAPMASI PARTİ TABANINI YARALAMIŞTIR!
Adaylık noktasında ciddi şansı olduğu kulislerde konuşulan AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Koştu, “Özkan Bey 2009 ve 2014’te MHP adayı olarak seçimlere katılmış kaybetmiş ve bize seçim kaybettirmiş birisidir. 7 Haziran 2015’ten sonra siyasette bir kırılma oldu. MHP ve Devlet Bahçeli politikalarında bazı değişiklikler yaptı. Diğer seçimlerde, 15 Temmuz hadisesinde MHP cumhurbaşkanımıza desteğini sürdürdü. 2017 referandumu önemli bir göstergedir bazı konularda. O süreçte yine ilçe başkanıydım. O referandum sürecinde ‘evet’in geçmesi noktasında Özkan Bey’e burada çalışabileceğimizi söyledim. Kendisi o süreçte ikna olmadığını söyleyerek, ‘referandumda hayır noktasında çalışma yapacağım’ dedi. 2017 yılında partisinden istifa etti. ‘Gerçek Türk Milliyetçileri hayır der’ dedi ve istifa etti. Basın açıklaması yaptı. Genel merkezin iktidar yanlısı politikalarından dolayı istifa ettiğini duyurdu. 2018 yılında da bir seçim geçirdik. MHP yine cumhurbaşkanımızı destekledi. Özkan Bey bu konuyla alakalı herhangi bir girişimde bulunmadı. İlçeye gelip çalışmada bulunmadı. Yerel seçimlere geldiğimizde aday adaylığı müracaatlarının son gününde partiye gelip başvuru yapması parti tabanında bulunanları yaralamıştır. Tabi hakkıdır ama çok samimi bulunmamıştır. Süreç devam etmektedir. Bugüne kadarki siyasi davranışları önemlidir. AK Parti bu konuda geçmişte çok büyük sıkıntılar yaşamıştır. Çok badire atlattık, bunlardan ders çıkarak yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.