GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Mart 2017 Cuma 12:22

AK Parti İzmir'de gövde gösterisine hazırlanıyor: Nisan ayında...

Anayasa değişikliği için sandık başına gidilecek 16 Nisan öncesinde hükümet kanadının İzmir’e adeta çıkarma yapacağı öğrenildi. ‘Evet’ kampanyası yürüten ve değişikliğe büyük önem veren iktidar partisi Nisan ayında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanları ağırlamaya hazırlanıyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Türkiye 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğini tarihi referandumuna kilitlendi.

Siyasi partiler alandaki temaslarıyla milyonlarca seçmene ulaşmaya çalışıyor.  Yürütülen ‘evet’ ve ‘hayır’ kampanyası çerçevesinde illerde mitinglere başlayan liderler İzmir’e büyük önem veriyor. 

Halk oylamasında son bir aya girilirken AK Parti ve hükümet cephesinde hareketlilik yaşandığı öğrenildi.

Sandık için geri sayıma geçilen süreci dolu dolu geçirmek isteyen ‘evet’ kanadı İzmir’de gövde gösterisine hazırlanıyor.

AK Parti'nin Türkiye tarihinde büyük önem arz eden ve milyonlarca seçmenin ülkenin kaderini tayin edeceği halk oylaması için Nisan ayında peş peşe programlar düzenleyeceği belirtildi.

BÜYÜK MİTİNG, DÖNÜŞÜM MÜJDESİ, EKONOMİ ZİRVESİ 
İzmir Teşkilatı bir yandan 9 Nisan Pazar Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın kentte yapacağı mitinge kilitlenirken diğer taraftan bakanları ağırlamaya hazırlanıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin, 5 Nisan Çarşamba Günü bir dizi açılış için kente geleceği ve çeşitli temaslarda bulunacağı öğrenildi. 

Başbakan Yıldırım’ın da katılacağı programda Bakan Özhaseki’nin Eylül ayında müjdesini verdiği ve Karabağlar’da 100 dönümlük alanda yapılması planlanan kentsel dönüşümün startının verileceği belirtildi.

Programın diğer detayları henüz kesinleşmezken bir de hükümet kanadının iş dünyası turuna çıkacağı ifade edildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin ekonomik değer üreten kesimlerinin geleceğe güvenini artırmak, üretimle ilgili sorunları ortaya koymak ve çözüm önerileri geliştirmek, üretimin önemi konusunda farkındalığı artırmak amacıyla faaliyet geçen ‘Üreten Türkiye konuşuyor’ toplantıları kapsamında kentte bir zirve düzenleneceği belirtildi.

Lansmanı sırasında Van, Eskişehir, Diyarbakır, Adana, İzmir, Samsun, Edirne, Antalya, Malatya, Bursa, Konya ve Gaziantep olmak üzere toplam 12 ilde gerçekleştirilmesi planlanacağı duyurulan toplantıların ilki geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Van’da gerçekleşen toplantının ardından bu kapsamda İzmir’de Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İTO) başta olmak üzere meslek odaları ve derneklerle bir buluşma gerçekleşeceği öğrenildi.

Başbakan Yıldırım’ın ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin de yer alacağı hükümet kanadı, ‘Üreten Türkiye Konuşuyor’ toplantıları ile devletin iş dünyasına verdiği teşvikleri, yapılan iyileştirilmeleri girişimcinin ayağına giderek anlatmayı ve seçime sayılı günler kala en etkili hamleyi yapmayı hedefliyor.

Toplantı için binin üzerinde kapasiteli salon arayışında olan teşkilatın şu an için sadece 9 Nisan’a kilitlendiği belirtildi.