GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
5 Eylül 2017 Salı 12:25

AK Parti İzmir’de başkanlar zirvesi: Neler konuşuldu?

Başbakan Binali Yıldırım’ın 8-9 Eylül tarihlerinde İzmir’de gerçekleştireceği program öncesinde İl Başkanı Bülent Delican ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Delican ilçe teşkilatlarından yoğun katılım talep etti.

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. İl yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla iki haftada bir gerçekleşen rutin toplantının bu kez ana gündem maddesi Başbakan Binali Yıldırım’ın 8-9 Eylül tarihlerindeki İzmir programı oldu.

Başkan Delican, ilçe teşkilatlarından Başbakan Yıldırım’ın programına yoğun katılım beklediğini bildirirken toplantıya İzmir Milletvekili Atilla Kaya da eşlik etti.

BAŞBAKANIMIZIN İZMİR SEVGİSİ…
Delican, “Hem teşkilatlarımızla bir araya geldik hem de en önemlisi 8-9 Eylül’de Başbakanımız Binali Yıldırım geliyor. Açılış törenleri var. Teşkilatlarımızın yoğun katılımını bekliyoruz. İzmir’e yapılanlar Başbakanımızın kentimize verdiği değerin en önemli göstergesidir. Sayın vekilimiz de katıldı ve güzel bir toplantı yapıldı. Başbakanımızın İzmir sevgisi ve teşkilatımızın çabası sonucu hayata geçiriliyor. İzmir hızlı büyüyor. İzmir’in statları kısa sürede bitecek. Manisa ile olan yol problemi düzelecek. İZBAN’ın Selçuk’a kadar uzaması hem turizmi hareketlendirecek hem hemşerilerimiz daha hızlı İzmir merkezine ulaşacak” dedi.

BAŞBAKAN PROGRAMINDA NELER VAR?
Başbakan Binali Yıldırım, 8 Eylül Cuma günü geleceği İzmir'de Selçuk'tan İZBAN'a binecek, Torbalı'da inecek, böylece Selçuk- Torbalı İZBAN hattını yolculuk ederek açacak. Başbakan saat 18.30'da ise Torbalı Devlet Hastanesi'nin açılışını yapacak canlı bağlantılarla Ödemiş Devlet Hastanesi ile Bornova Trafik Hastanesi’nin de açılışını gerçekleştirecek.

8 Eylül'ü 9 Eylül'e bağlayan gece Sabuncubeli Tüneli'nde 'ışıkgördü' törenine katılacak olan Başbakan, geceyi İzmir'de geçirecek. Yıldırım, iş dünyası temsilcileriyle yemek yiyecek. 9 Eylül'de İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü törenlerine katılacak olan Başbakan Binali Yıldırım, saat 10.30'da Alsancak ve Göztepe stadyumlarının temelini atacak. Başbakan, partisinin bir ilçe kongresine katılıp konuşma yaptıktan sonra kentten ayrılacak.

YERİNDE İNCELEME

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyareti öncesinde açılışını yapacağı yatırımları ve hazırlıkları incelemek üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Milletvekilleri Atilla Kaya ile Kerem Ali Sürekli, İl Başkanı Bülent Delican Buca, Selçuk ve Torbalı’ya gitti. Heyet, program ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.