GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
25 Nisan 2019 Perşembe 08:08

AK Parti İzmir’de Sürekli’den flaş hamle: Gençleri atadı!

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yönetim kurulunu oluşturması öncesinde gençlik kolları üyeleri arasından atama yaptığı belirtildi. İl başkan yardımcılıkları ve birimlerin sorumluluğunu üstlenen genç isimlerin hem parti binasına gelen vatandaşlarla ilgilendiği hem de yürütülmesi gereken çalışmalar noktasında aktif görevler aldığı öğrenildi. Öte yandan Sürekli’nin yeni oluşacak yönetimde genç ve kadınlara daha aktif roller vermesinin beklendiği de aktarıldı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanmasının ardından kolları sıvadı.

İl Başkanı Sürekli 26-28 Nisan tarihleri arasında partisinin genel merkezi tarafından Ankara’da gerçekleştirilecek Kızılcahamam kampına katılacak. AK Parti’nin çalışma kapsamında geride kalan 31 Mart yerel seçimlerine dair değerlendirme toplantıları düzenleyeceği öğrenildi.

Öte yandan İzmir’de Aydın Şengül’ün istifası sonrasında bayrağı devralan Başkan Sürekli 2024 yılında gerçekleşmesi planlanan seçimler noktasında çalışmaların başladığını sık sık tekrarlıyor. Yakın süreçte Şengül’ün görevi bırakmasıyla birlikte genel merkezden gelen ekip tarafından il yönetim kurulu üyelerini istifaları istenmişti. Sürekli’nin yönetim kurulunu belirleme çalışmalarını yürütürken diğer yandan sürpriz bir hamleye imza attığı belirtildi.

Sürekli’nin çok yakın bir tarihte oluşturulacak il yönetiminin öncesinde gençlik kollarında görev alan isimler arasından atamalar yaptığı aktarıldı. İl başkan yardımcılıkları ve birimlerin sorumluluğunu üstlenen genç isimlerin hem parti binasına gelen vatandaşlarla ilgilendiği hem de yürütülmesi gereken çalışmalar noktasında aktif görevler aldığı öğrenildi. Geçici görev yapan genç il yönetim kurulunun parti tabanından olumlu tepkiler aldığı belirtildi. Sürekli’nin, oluşturacağı yönetim kurulunda genç isimlere geçmiş dönemdekilerden fazla yer vereceği de öne sürüldü. Ayrıca partide kadınların daha aktif görevlerde yer aldığı bir yönetimin de hayata geçmesi bekleniyor.