GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
28 Kasım 2016 Pazartesi 11:56

AK Parti İzmir’de Başkan’dan ‘danışma’ raporu!

İl Başkanlığı tarafından düzenlenen danışma meclisi toplantıları sürerken, Delican çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Delican, “Danışma meclislerini sürdürüyoruz. Bir hafta içinde bitecek. Cumhurbaşkanlığı sistemi, referandum ve sandık örgütlenmesi birinci gündem maddelerimiz” dedi.

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın gün ve programlarını belirlediği danışma meclisleri toplantıları sürüyor.

Hafta sonunu yoğun toplantılarla geçiren AK Parti, çalışmaları bir hafta içinde tamamlayacak. Milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katıldığı toplantılarda 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananlar anlatılırken Cumhurbaşkanlığı sistemi, referandum ve sandık örgütlenmesi gibi konular ana gündem maddesini oluşturuyor. Parti yetkilileri ilçelere bizzat giderken hem sorunları dinliyor hem de teşkilatlarla bir araya geliyor.

Danışma meclislerinin kısa sürede tamamlanacağını belirten İl Başkanı Bülent Delican, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Delican, “Milletvekillerimizin katılımlarıyla danışma meclislerimiz sürüyor. Bir hafta içinde bitirip il danışma meclisimizi yapacağız. Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi, referandum ve sandık çalışmaları önemli gündem maddelerimiz olarak yer alıyor. Teşkilatımızın motivasyonunu yüksek tutmak için yoğun gayret gösteriyoruz” dedi.

TEŞKİLATA UYARI
Delican, partideki revizyon çalışmalarının da sürdüğünü söyledi. Yeni yönetimlerin belirlenmesi için arayış içinde olduklarını anlatan Delican, “Aynı zamanda dört ilçemizde yeni ilçe başkanı ve yönetimini belirlemek için de çalışmalar devam ediyor. Başbakanımızın da yakından takip ettiği İzmir’de yeni teşkilatlarımızı kurmak için büyük titizlik gösteriyoruz. Bu konuda çok hassasız.  İlçelerimizde istifa mekanizmasını çalıştırıyoruz. Kendileriyle ilgili bir takım yakıştırmalar, olumsuz algılar yapmaya çalışanlar oluyor. Bu konuda kesin ve net tavrımız arkadaşlarımızın partimizin birer neferi ve ileride yine önemli görevlerde değerlendirilebilecek durumlarının bilinmesidir. Biz, ayrılan arkadaşlarımızla ilgili olumsuz düşünceleri ve yakıştırmaları kabul etmiyoruz. Parti içinde böyle düşünen varsa yanlıştır. Bu bir bayrak değişimidir. Onların hiçbir grup ve yapı ile aidiyetleri yoktur. Bunun için değil, motivasyon düşüklüğü ve yenilenme ihtiyacı için değiştirilmişlerdir” diye konuştu.

YENİ BİNA HAZIR
Başkan Delican, partinin yeni bina çalışmalarının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı döneminde seçim koordinasyon merkezi olarak kullanılan Konvoy İş Merkezi’nden taşınacaklarını belirten Delican, “Nail Özkardeş’e ait Bayraklı’daki Anadolu Caddesi’ne bakan Öz Plaza'ya taşınacağız. Binanın giriş katı ile bir ve ikinci katları parti binamızın olacak. Kısa sürede yeni yerimize yerleşeceğiz” dedi.