GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Haziran 2018 Cuma 18:42

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Doğan: Ankara'ya projelerimle gideceğim

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan,  ziyaret ettiği Narlıdere’de sadece 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz yararlanabilecekleri tatil köyleri projesi bulunduğunu, Ankara’da bunun mücadelesini vereceğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan seçim çalışmalarına Narlıdere'de devam etti. Narlıdere'de esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını dinleyen Doğan,  Ankara’ya projeleriyle gideceğini, en heyecan vericisi sosyal sorumluluk projelerinden birininse 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz yararlanabilecekleri, aynı zamanda da tedavi olacakları Ege Tatil Köyleri olduğunu açıkladı.
Ege sahillerinde kamuya ve özel sektöre ait yarı atıl yada tamamen atıl durumda olan çok sayıda büyük ölçekli tesis bulunduğunu, fiziki şartların tamamlanmasıyla buraları 65 yaş ve üstü vatandaşlar için tatil köylerine dönüştürülebileceğini belirten AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İsveç, Almanya, İngiltere ve İtalya gibi ülkeler 65 yaş ve üstü vatandaşları için benzer birçok projeyi hayata geçirmiş.  Avrupa Birliği ülkelerinde toplam nüfusun yüzde 16’sı 65 yaş ve üstünden oluşuyor.  İsveç’te bu oran  yüzde 17.3. Bu ülkeler hızla yaşlanıyor. Ülkemizde de yaşam kalitesinin artması, yaşlılarımıza yönelik sosyal politikalar, sağlık hizmetleri ile diğer olanakların sağlanmasıyla bu oran hızla yükseliyor. Türkiye’de 65 yaş ve üstü 7 milyonun üzerinde vatandaşımız yaşıyor.  Yaşlı nüfusumuzun yüzde 43,9’unu erkekler, yüzde 56,1’ini ise kadınlardan oluşuyor. Hükümetimiz son 15 yılda bu kesimi göz bebeği gibi korudu ve çok sayıda kanun çıkartarak, haklar sağlayarak destek verdi.”
BALÇOVA TERMAL ÖRNEĞİ
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Bilal Doğan, konuşmasında Balçova Termali örnek göstererek,  “Balçova Termal Tesislerinden yıllarca farklı ülkelerden yaşlılar, sigorta şirketleri yada hükümetlerinin katkılarıyla yararlandılar. 12 yıldır atıl durumda bekleyen Foça Fransız Tatil Köyü gibi çok sayıda tesisimiz var. Bunların ülkemize, yaşlılarımıza bir değer olarak kazandırmak adına, alanında uzman bir ekiple kapsamlı çalışmalarımız oldu. Ben Ankara’ya projelerimle gideceğim inşallah” şeklinde konuştu

İZMİR ARTIK RÜYA KENT DEĞİL
İzmir'in bir emekli kenti olduğuna ve diğer illerde insanların emekli olmasının ardından yaşamak için İzmir'i tercih ettiğine de değinen Doğan, ''Ancak İzmir alt yapı yetersizliğinden dolayı artık emeklilerin rüya kenti olmaktan çıkmaktadır. Bırakın yaşlılarımızı gençlerimiz bile sokaklarımızda yürümekte zorlanmakta. Yap-boza dönen yollarımız ve kaldırımlarımız, belediyelerin otopark sorununu çözmediği için kaldırımların park yerine dönüşmesi ve hatta çoğu ara sokağımızda kaldırımın bile olması yaşlılarımızı zorlamakta. Yerel yönetim yaşlılara adeta sokağa çıkmayın, evinizde oturun diyor'' dedi.