GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
29 Ağustos 2018 Çarşamba 15:33

AK Parti Çiğli'de o isim belediye başkan adaylığına göz kırptı: Görev verirlerse...

İlçe Başkanı Mesut Demirkaya, partisi tarafından yerel seçimlerde aday gösterileceği yönündeki iddialar için, “Yerel seçimler için istifa edip aday olmayı ahlaki bulmam. Görev verirlerse o zaman bakarız. Şu an böyle bir arzum yok. 2023’te milletvekilliğini planlıyorum” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ-  Türkiye’de siyasi partiler rotayı 2019 yılının Mart ayında yapılması planlanan yerel seçime doğru kırdı. İzmir tüm partilerin iddialı bir şekilde seçim kampanyası yürüteceği illerin başında geliyor. Kamuoyunda hareketli yarış sürecinin yaşanması beklenirken AK Parti’nin İzmir’deki önemli isimleri arasında bulunan Mesut Demirkaya’dan flaş bir açıklama geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi, Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi ve Çiğli İlçe Başkanı olan Mesut Demirkaya’nın ismi ilçesinde belediye başkan adaylığı noktasında kulislerde konuşuluyor. İddialara dair konuşan Demirkaya net ifadeler kullandı.

YEREL SEÇİMDE ADAY OLMAYI AHLAKİ BULMAM, 2023’TE MİLLETVEKİLLİĞİNİ PLANLIYORUM!
Demirkaya, “Genel seçim Kasım ayında olsaydı milletvekilliği niyetim vardı. Ankara’da görüşmelerim, sohbetlerim oldu. ‘2019’un Kasım ayındaki genel seçimde gönlümden böyle bir şey geçiyor’ demiştim. ‘Tamam o zaman değerlendiririz’ dediler. İlçe başkanı olduk, sonrasında erken seçim kararı alındı. Öyle olunca bizim milletvekilliği hayali 2023’e kaldı. Şimdi yerel seçimde aday olmak doğru olur mu? Ben kendi açımdan ahlaki bulmam. 3-5 ay sonra istifa et, yerel seçime aday ol… Görev verirler mi, bilmiyorum. O zaman bakarız. Ama şu anda benim böyle bir arzum yok. Benim gönlümden şu aşamada böyle bir şey geçmiyor. İnşallah 2023’te milletvekilliğini planlıyorum” dedi.