GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Şubat 2024 Çarşamba 13:24

AK Parti Adayı Dağ, esnafla buluştu: Sokaklarda korumasız gezeceğim

Sanayi esnafıyla buluşmasında konuşan Cumhur ittifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, "Ben sadece Büyükşehir Başkanlığına talip değilim, ben şehrin şehr-i emini olmaya talibim. Nasıl milletvekiliyken beni sanayi sokaklarında gezerken gördüyseniz, yine Hamza Dağ'ı yanında koruması olmadan yine Büyükşehir Başkanı olduğumuzda şu derenin kenarındaki yerlerde, iç sokaklarda bu kardeşinizi göreceksiniz" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSOZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ 3'üncü Bölge Sanayi esnafı tarafından düzenlenen Kurufasulye etkinliğinde bir araya geldi.

Dağ yoğun katılım ile gerçekleştirilen etkinlikte önemli mesajlar verdi.

SORUNLARI ÇÖZMEK BİZE NASİP OLDU
Dağ açıklamasında "Bizim sizlerle ne bu mekanda ne de 3'üncü Sanayi Sitesi'nin sokaklarında ilk görüşmemiz değil. Bu mekanda da defalarca görüştük, konuştuk. İstişare ettik. Bu mekandan çıkıp sanayimizin içinde de defalarca sizinle dükkanlarınızda bir araya geldik. Ve hep istişare ettik. Konuştuk. Ülke gündemiyle ilgili sizin taleplerinizi konuştuk. Bölgeyle ilgili taleplerinizi de konuştuk. Bunları çözebileceğimiz noktasında olanları çözmeye gayret ettik. Zaman zaman kendimiz bunları çözmeye, çözüm noktası, adım atma noktasında olduk. Zaman zaman bizi aşan noktalarda hükümetimizin değerli kabine üyelerini, bakanlarını sizlere getirdik. Sizler de onlara taleplerinizi ilettiniz. En sonunda bir önceki dönem bakanımız Mustafa Varank Bey'le  buradaydık. Hem de sanayi içinde de konuşmalarımız olmuştur. Ve oradan da talep edilen destekleri hayata geçirmek bizlere nasip oldu" ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR SES İSTİYORUM
Destek talebinde bulunan Dağ, "Biz 12 yıllık milletvekilliği tecrübesi 7 yıllık genel başkan yardımcılığı  tecrübesi ile yeni bir yürüyüşe, yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yol bugüne kadar yaptıklarımız, bugüne kadar kurduğumuz diyalogun bir üste yükseltilme yoludur. Biz bugüne kadar sizlerle nasıl bir iletişim kurarak sorunlara çözüm üretme noktasında adımlar atmış kişi ve bunu yaparken de size bir vekiliniz olarak şimdi 1 Nisan'dan sonra inşallah 6 tane sanayi sitemizin tamamından güçlü destekle icracı bir görevle bunları yapmak istiyoruz. Bakın bir ricacı görevdi. Elinizde milletvekilliği vardı tamam ama hep birilerine rica eder pozisyondaydık. Ve bunu hep yerine getirdik. Ama bizim artık İzmir'de birtakım meseleleri tamamen aşmak için bu anlamda icracı işler yapmamız lazım. Sanayi geldiğinde bizimle ilgili taleplerinizin birçoğu ne yazık ki belediye ilgiliydi. Ve bir tarafımız hep eksik kaldı bu sebeple. Bir tarafımızı tamamlama konusunda sıkıntılar yaşadık. Orada da ricayla orada da şahsi ilişkilerimizle işleri çözebilir miyiz diye baktık. Ama kardeşlerim bu şehrin sorunlarını kronikleşmiş sorunlarını 5 yıl sadece imaj çalışmalarıyla sadece palyetif çözümlerle bitirebilmemiz mümkün değildir. Biz bu sorunları, bu şehrin çözümlerini temel bazı atacağımız adımlarla çözme noktasında olmak zorundayız. Bugüne kadar verdiğinizin çok çok ötesinde çok güçlü bir destek, güçlü bir ses talep ediyorum. Bunu da yapacağınızdan Allah'ın izniyle hiçbir şüphem yok" dedi.

MESLEK KURSLARI AÇACAĞIZ
Üçüncü müjdesini veren Dağ, "Bu şehrin evlatlarına sevdalıyız. Onun için şehir için yapacağımız hiçbir şey ve harcayacağımız zaman bize kesinlikle ve kesinlikle yük değildir, olmayacaktır. Ve biz bu şehir için dağları omuzlarında taşıyacak, omuzlarında o yükü hissedecek ve o yükü Allah'ın izniyle sorunları çözecek bir pozisyonda olacağız. 12 sene boyunca birçok sorunlar geldi konuştuk, çözemediğimizi çözdük. Çözemediğimizi de ilgili yerlere ilettik. Genel siyasete girecek değil. KOSGEB'le ilgili, diğer konularla ilgili mutlaka benim de mevcut görevimden dolayı yapacağım işler var. Ama değerli başkanın ifade ettiği gibi meslek çok ve çok önemli. Şu anda her yerde en büyük gördüğümüz eksiklik gerçekten mesleksizlik bize en çok söylenen, en çok talep edilen nokta biz işçi arıyoruz. Biz çırak arıyoruz. Biz kalfa arıyoruz. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığımız son dönemde bu alandaki açığı kapatmak için ciddi bir çalışma içinde. Bunları sizler biliyorsunuz. Lise 3 olanları asgari ücretin üçte biri, lise 4 olanlar asgari ücretin ikide biri destekler var. Biz buna nasıl destek verebiliriz? Hükümet tabii ki bunu yapacak. Ama İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda biz nasıl destek verebiliriz diye düşündüğümüzde biz meslek kursları açacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birçok evladımızın özellikle yanlış yollardan da uzaklaşması için ve aynı zamanda da topluma gerçekten kazandırılması noktasında sosyal bir belediyecilik yaparak ekonomik de değil, sosyal ve benzeri kapsamında hükümetin yapmış olduğu bu işlerin karşılık yanında biz de kendiliğinden meslek kurslarını daha da ileriye götürecek işler yapacağız. Bunu teşvik edeceğiz. Bunun takipçisi olacağız. Çünkü nerede karşılaşsak, nereye gitsek sanayide de, berberde de, organize sanayide de bunlarla karşılaşıyoruz. Önümüzdeki hafta salı günü inşallah bir lansmanla İzmir'e dair projelerinizi paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

BENİ KORUMASIZ GÖRECEKSİNİZ
Dağ şunları söyledi: "Ben sadece Büyükşehir Başkanlığına talip değilim, ben şehrin şehr-i emini olmaya talibim. Nasıl milletvekiliyken beni sanayi sokaklarında gezerken gördüyseniz, yine Hamza Dağ'ı yanında koruması olmadan yine Büyükşehir Başkanı olduğumuzda şu derenin kenarındaki yerlerde, iç sokaklarda bu kardeşinizi göreceksiniz. İzmir Büyükşehir Belediye Bşakanı olmakla şehr-i emin olmak arasındaki fark budur. Tabi ki buranın kaldırımını yapacağız ama dükkanın içinde sıkıntısı olan insanın sıkıntısını gidereceğiz. Sağlık meselesi, engelli çocuğu da bizim işimiz olacak. Onlarla da biz ilgileneceğiz. Rabbim bugüne kadar girdiğimiz işlerde bizi size muhtaç etmedi, kullara mahcup olmamak için Rabbim bize hem adaylık hem de 1 Nisan'dan sonra bu şehrin şehir emini olarak bizlere yardım etsin"