GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
25 Ağustos 2017 Cuma 22:45

ABD'den Venezuela'ya yeni yaptırımlar

ABD yönetimi, Başkanlık Kararnamesi çıkartarak Venezuela'ya karşı yeni ekonomik yaptırımlar uygulama kararı aldı.
Beyaz Saray, yazılı açıklama yaparak, Başkan Donald Trump'ın Venezuela'ya karşı yeni ekonomik yaptırımlar uygulanması için Başkanlık Kararnamesi imzaladığını açıkladı. Açıklamada, "Başkan Donald Trump, Başkanlık Kararnamesi imzalayarak Venezuela diktatörlüğüne karşı yeni sert ekonomik yaptırım kararları aldı." ifadesi kullanıldı. 

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun sert şekilde eleştirildiği açıklamada, "Venezuela'nın yaptıklarına göz yummayacağız." denildi ve Venezuela hükümetine yönelik "demokrasi" çağrısı yapıldı. ABD'nin yeni yaptırımları, Venezuela hükümetiyle ticareti ve devlete ait petrol şirketlerini hedef alıyor.

VENEZUELA'DAN KARARA TEPKİ
Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza ise yeni yaptırım kararına tepki göstererek ABD'nin Venezuela'da kriz çıkarmak istediğini öne sürerek, "Halkımızı ve demokrasimizi tüm imkanlarımızla savunacağız." dedi.

ABD'nin ve Başkan Donald Trump'ın Venezuela için bir tehdit olduğunu söyleyen Arreza, "ABD, barışçıl bir ülke olan Venezuela'yı askeri güçle tehdit ediyor." dedi. ABD'nin ne yapmak istediğini anlayamadıklarını dile getiren Arreaza, "Bugün açıklanan ABD yaptırımları son 200 yılda Venezuela'ya yönelik en büyük saldırıdır. Halkımız birlikte buna karşı duracaktır." diye konuştu. (AA)