GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
27 Nisan 2024 Cumartesi 13:30

ABD'den Ukrayna'ya Patriot sistemi yardımı!

Geçtiğimiz hafta Ukrayna'ya 60 milyar dolarlık yardım paketini onaylayan Biden yönetimi, Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık ek bir Patriot hava savunma sistemi paketi de gönderileceğini duyurdu. Bu sisteme çok ihtiyaçları olduğunu söyleyen Ukrayna lideri Zelenskiy, ABD'ye teşekkür etti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin , ABD'nin Ukrayna'ya 6 milyar dolarlık ek yardım paketinin bir parçası olarak hava savunma sistemleri için ilave Patriot füzeleri sağlayacaklarını duyurdu.

Füzelerin daha önce tedarik edilen Patriot sistemlerinin yenilenmesi için kullanılacağı belirtilirken, pakette ayrıca Ulusal Gelişmiş Satıhtan Havaya Füze Sistemleri (NASAMS) için daha fazla mühimmat ve hava savunma rampaları, füzeler ve radarların Ukrayna'nın çoğu Sovyet döneminden kalma mevcut silahlarına entegre edilmesi için ilave teçhizatlar da yer alıyor.

Karar, Ukrayna lideri Zelenskiy ile Pentagon arasındaki görüşmenin ardından geldi. Görüşmede Ukrayna şehirlerini korumak için en az yedi Patriot sistemine ihtiyaç olduğunu söyleyen Zelenskiy, "Acilen Patriot sistemlerine ve onlar için füzelere ihtiyacımız var. Şu anda hayat kurtarabilecek şey budur." ifadelerini kullandı.