GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
26 Kasım 2023 Pazar 20:49

ABD'de yeni bir George Floyd vakası

ABD'de yeni bir George Floyd vakası ABD'de polis, bir siyahı daha aşırı güç kullanarak öldürdü. 62 yaşındaki Johnny Hollman, trafik kontrolü sırasında durduruldu. Polisin şok tabancasıyla müdahale ettiği Hollman, defalarca "Nefes alamıyorum" dese de polis memuru durmadı.

ABD'de bir George Flyod vakası daha yaşandı. 62 yaşındaki Johnny Hollman, 10 Ağustos'ta Atlanta şehrinde trafik çevirmesinde durduruldu. Siyah Amerikalı, polis memurunun verdiği cezayı reddetti. Polis bunun üzerine şok tabancası kullanarak Hollman'ı gözaltına almaya çalıştı. Yere düşen sürücün nefes alamadığını söylese de polis orantısız güç kullanmaya devam etti. Siyah Amerikalı bu müdahale sonunda hayatını kaybetti. Yetkililer, Atlantalı polis memurunun tutuklama sırasında protokolü takip etmediğine karar verip açığa aldı ancak polise ceza verilmedi.

POLİSİN ŞOK TABANCALI MÜDAHALESİNİN KAYDI YAYINLANDI
Babasını polisin öldürdüğüne inanan Anitra Hollman olayın peşini bırakmadı. Babasının tartıştığı polisin vücut kamerasının kaydının paylaşılmasını isteyen Hollman, aylar geçse de görüntülere ulaşabildi. Hollman'ın avukatı, paylaşılan görüntülerde polisin şok tabancası ile siyah Amerikalıya saldırdığının açıkça görüldüğünü söyledi.

"MEMURUN HAPSE ATILMASINI İSTİYORUZ"
Hollman ve avukatı, şimdi işi bir sonraki adıma taşıyacaklarını belirtip, savcıya "memuru sorumlu tutması" çağrısında bulundu.