GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
19 Aralık 2017 Salı 11:41

AB Büyükelçisi Berger’den ESİAD’a ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyet, aynı zamanda AB Bilgi Merkezi olan Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ni (ESİAD) ziyaret etti.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, 20 yıldır AB Bilgi Merkezi olarak AB ve Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesi için birçok faaliyette bulunduklarını söyledi.  200 üyeyi temsil ettiklerini söyleyen Sivri, “Grup şirketlerini de dahil ettiğimizde toplam 450 civarına firmayı temsil ediyoruz. Ege Bölgesi’nin hem sosyal hem de ekonomik yönden kalkınması için çalışmakta, bu anlamda Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmekteyiz. Avrupa Birliği bizim için çok önemli bir misyon. AB Bilgi Merkezi olarak tam üyelik sürecine katkı koyacak birçok faaliyete ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

AB ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesine yönelik de çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Sivri, “AB ile ilişkilerimizde inişli ve çıkışlı dönemler yaşanmıştır. AB Türkiye ilişkilerinin köklü bir geçmişi var. Bu sebeple, olumlu ve yapıcı politikalar ile Türkiye’nin AB üyelik sürecini devam ettirmesini tarafların tarihi sorumluluğu olarak değerlendiriyoruz. ESİAD olarak Türkiye’nin AB’ye tam üyelik sürecine yönelik atılacak tüm adımları destekliyoruz. Bu doğrultuda ithalat ve ihracatımızın yaklaşık yarısını gerçekleştirdiğimiz AB ile ticari ilişkilerin derinleştirilmesini önemsiyoruz” diye konuştu.

“AB BİLGİ MERKEZİ’Nİ VE ESİAD’I ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise çok önemli bir liman kenti olan İzmir’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek “ESİAD ve AB Bilgi Merkezi’ni çok önemsiyoruz. AB ile ilişkilerin zaman zaman inişleri zaman zaman da çıkışları olur. Brüksel’deki son toplantılarda Türkiye ile ekonomik işbirliklerinin önemine vurgu yapıldı” dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin en büyük ekonomik ortaklarından biri olduğunu ifade eden Berger, “Tam üyelik süresince AB Bilgi Merkezi ve ESİAD’ın sunacağı katkılar ve ekonomik işbirliklerine yönelik temaslarının bu sürece olumlu katkı sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.