GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:48

‘90 Dakika’ geri döndü!

İzmir’de vatandaşların merakla beklediği ücretsiz 90 dakika aktarma uygulaması bugün itibari ile yeniden hayata geçti.
EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve geçmişte de sık sık tartışmalara neden olan 90 dakika ücretiz aktarma imkanı bugün itibari ile yeniden kullanıma açıldı.

Geçmiş dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından uygulamada olan 90 dakika ücretsiz aktarmanın kaldırılarak yerine 120 dakika ücretli aktarma sisteminin getirildiği dönemde vatandaşlar tepkiyle karşılamıştı.

31 Mart seçimlerinde tüm siyasi parti adaylarının ortak vaadi olan uygulama UKOME’den geçtiğimiz hafta onay alırken, bugün (22 Temmuz) itibariyle de kullanıma başladı.

Bugünden itibaren geçerli olan 90 dakika ücretsiz aktarma uygulaması, İZBAN, otobüsler, tramvaylar ve metro gibi toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Bu düzenleme, yolculara bir biniş üzerinden 90 dakika içinde ücretsiz aktarma yapma hakkı tanıyacak.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTIDA KABUL EDİLDİ
Başkan Cemil Tugay’ın göreve gelmesinin ardından, 15 Mayıs ve 14 Haziran tarihlerinde düzenlenen UKOME toplantılarında sunulan teklif, merkezi idareye bağlı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin olumsuz oylarıyla reddedilmişti. Sisteme ilişkin teklif 10 Temmuz’da düzenlenen Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında bir kez daha gündeme geldi. Daha önce iki kez oy çokluğu ile reddedilmesi üzerine üçüncü kez sunulan teklif toplantıda oybirliğiyle kabul edilmişti.