GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Ekim 2022 Perşembe 10:08

9 yıldır İTB Meclis Başkanıydı… ‘Aday değilim’

İzmir Ticaret Borsası’nda iki dönem yönetim kurulu başkanvekilliği, iki dönem de Meclis Başkanlığı görevinde bulunan Barış Kocagöz, Cumartesi günü yapılacak seçimde aday olmayacağını bildirdi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Ticaret Borsası, 3 Ekim’de 19 meslek komitesinde görev yapacak 125 ismi ve 53 Meclis üyesinin seçimini gerçekleştirdi. 8 Ekim Cumartesi günü de Meclis başkanlığı, Meclis Divanı ve yönetim kurulu ile yönetim kurulu başkanlığı seçimi olacak. 21 yıldır Borsa’da yöneticilik yapan Meclis Başkanı Barış Kocagöz, sürpriz bir kararla, Meclis başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıkladı.

BU GÖREVLERİ GENÇ NESİLLERE VERME ZAMANI GELMİŞTİR
131 yıllık köklü bir kurum olan İzmir Ticaret Borsası’nda iki dönem yönetim kurulu başkanvekilliği, iki dönem olmak kaydıyla da dokuz yıl boyunca Meclis Başkanlığı görevini gurur ve onurla yaptığını belirten Barış Kocagöz, yazılı bir açıklama yaparak aday olmayacağını duyurdu. Kocagöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu görevlerim süresince her zaman borsamı ve sektörümü daha doğru yolda ve daha ileriye götürmek adına, ilkleri başardığımız birçok projede ve temsil görevlerinde roller aldım. Ancak bunca yıl farklı emekler verdikten sonra artık borsamızda almış olduğum görevleri daha genç üyelerimize devrederek, yeni nesillere şans vermenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Bu nedenle, yeni dönemde Meclis başkanlığına aday olmayacağım. İki dönem yaptığım Meclis Başkanlığım süresince arkadaşlarımın bana göstermiş olduğu anlayışa ve verdikleri desteğe çok teşekkür eder, yeni görev alacak yönetim kurulu, Meclis Divanı ve tüm arkadaşlara gönülden başarılar dilerim. Dileğim, borsamızın hep bir öncesinden daha ileri giderek, öncü, örnek ve lider bir kurum olduğunu, yeni ve kalıcı bir şekilde gerçekleşen projeleriyle göstermeye devam etmesidir.”