GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
12 Temmuz 2016 Salı 10:03

9 saatlik kabus: Aydın’ın ciğeri yandı

Aydın’ın Bozdağan İlçesi'nde başlayan ve Çine'ye doğru yayılan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 9 saate söndürülebildi. Çam ağaçlarının bulunduğu bölgedeki yangın, 40 hektarlık alanda etkili oldu. Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Çine ve Bozdağan ilçeleri arasında kalan Mutaflar Mahallesi'nin Madran Dağı'nın zirve kesiminde yer alan çam ormanlarının bulunduğu bölgede, dün saat 16.45'te dumanlar yükselmeye başladı. Dumanlar, Çine kent merkezinden de görülebildi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 6ı helikopter, 3dozer ve 30 arazöz, yangın bölgesine sevk edildi. Rüzgarın etkili olduğu bölgede, dağlık alan yüzünden karadan yapılan çalışmalar güçlükle yürütüldü. Bozdoğan sınırlarında başlayan Çine yönüne doğru yayılma gösteren yangın, 9 saatlik çalışmanın ardından saat 02.30'da kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarını iki helikopter, 30 dozer ve 12 su tankeriyle birlikte orman işçilerinin sürdürdüğü bildirildi.

Yangının tehlike yarattığı başta Topçam Mahallesi sakinleri olmak üzere Tatarmemişler, Umurköy ve Yeniköy mahalleleri halkı da orman ekiplerinin söndürme çalışmalarına destek verdi. (dha)