GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2020 Pazartesi 10:46

‘9 Eylül’ koşulacak… 'Maraton İzmir' belki!

Bu yıl 8. kez düzenlenen 21 kilometre 97 metrelik Uluslararası İzmir Yarı Maratonu, 6 Eylül'de, 500 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Nisan ayında yapılamayan Maraton İzmir, pandemi şartları elverirse, 4 Ekim'de koşulacak.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası İzmir Yarı Maratonu ile ilgili hazırlıklarını tamamladı. 6 Eylül'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp, İnciraltı dönüşü yine Cumhuriyet Meydanı'nda sona erecek 21 kilometre 97 metrelik koşuya katılacakların sayısı, salgın nedeniyle 500'le sınırlı tutuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Hakan Orhunbilge, 4 Ekim'de koşulması planlanan ve İzmir için bir ilk olacak "Maraton İzmir" koşusunun, pandemi şartlarına göre gerçekleştirileceğini açıkladı.

500 KİŞİLİK LİSTE BİR HAFTADA DOLDU
Daire Başkanı Orhunbilge, bu yıl 8'incisi yapılacak Uluslararası İzmir Yarı Maratonu'nu 5 bin kişiyle yapmayı planlarken, pandemi nedeniyle 500 kişiyle gerçekleştirmek zorunda kaldıklarını bildirdi. 250 kontenjanı, maratonlarda dereceye girenlere ayırdıklarını, diğer yarısını ise vatandaşlara açtıklarını anlatan Orhunbilge, şunları söyledi:

"Kotalı bir koşu düzenlemek zorunda kaldık. Geçen yıl 1700 kişinin koştuğu Yarı Maraton, bu yıl pekala 5 bin kişiyle gerçekleşebilirdi. Çok başvuru oldu ancak koronavirüs salgını nedeniyle eleme yapmak, sporcu kadrosunu daraltmak zorunda kaldık. Yarı maraton, Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayacak, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan İnciraltı'na, oradan tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelerek tamamlanacak. 4 Ekim'de ilk kez İzmir adına düzenlemeyi planladığımız 'Maraton İzmir' için de kota koymak zorunda kaldık. Bu büyük organizasyonu 2 bin 500 kişiyle sınırlandıracağız. Bu organizasyonu yapacakmışız gibi hazırlıklarımızı sürdürüyorum. Pandemi şartlarında bir olumsuzluk olursa, ikinci kez erteleyeceğiz. Ekim ayında pandeminin gerilemesini umuyoruz. Türkiye'de, İstanbul Maratonu'ndan sonra ikinci büyük maratona ev sahipliği kent olacak İzmir... Gelecek yıllarda, kentlerin adıyla anılan maratonlardan biri olacağız. Üç yıl sonra bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyorum."