GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Eylül 2020 Perşembe 09:40

9 Eylül'de İzmirliler Ata Anı Evi'ne koştu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda olduğu gibi İzmir'in kurtuluş yıldönümünde de Bornova Belkahve'deki mekanı dolduran yüzlerce vatandaş, pandemiye rağmen Ata'sı ile buluştu.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü, pandemiye rağmen büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı ve Gündoğdu Meydanı'ndaki kutlamalara maske takarak, sosyal mesafeye mümkün olduğunca uyarak katılan İzmirlilerin en çok ilgi gösterdiği mekanlardan biri de Bornova Belkahve'deki Ata Anı Evi'ydi.

GELENLERİN DUYGUSALLAŞTIĞI BİR MEKAN
2006 yılında, geçmiş dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla tarafından oluşturulan ve ziyaretçilere açılan Ata Anı Evi, 30 Ağustos'ta olduğu gibi 9 Eylül'de de Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı İzmirlilerin buluşma noktası oldu. 2019'un 9 Eylül'ünde 260 ziyaretçinin geldiği Ata Anı Evi, bu kez koronavirüs salgınının etkisine rağmen 500 civarında ziyaretçiyi ağırladı. Ata Anı Evi görevlisi Arda Kalaycı, burada üç defa 30 Ağustos dönemi geçirdiğini, bu yılki kadar yoğun bir ziyaretçi akımını görmediğini söyledi. 9 Eylül'de de Ata Anı Evi'nin etkileyici, duygu yükleyen atmosferinde 500 dolayında ziyaretçiyi ağırladıklarını belirten Kalaycı, "Ziyaretçilerimizin ateş ölçümlerini yaptık. Girişte dezenfektan kullandırıyoruz. Çaylarını, kahvelerini içiyorlar, Kurtuluş mücadelesinin perde arkasında olanları anlatıyoruz. Gelen her vatandaş, çok duygusal ve mutlu bir şekilde gidiyor. 9 Eylül kutlamalarında da pandeminin ağır şartlarına rağmen ziyaretçi katılımı yüksek oldu. Bu tablo, İzmirlilerin Ata'sına, Cumhuriyet'e bağlılığını ve Atatürk'e duyulan özlemin ne kadar arttığını ortaya koymaya yetiyor."