GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Eylül 2016 Çarşamba 10:45

85.İEF’ye Pekdaş bakışı: Elbette aynı etki olmaz!

Konak Belediye Başkanı 10 gün sonunda kentin birçok kesiminden beğeni toplayan organizasyonu değerlendirdi. "İnsanlar akın akın fuara gitti" diyen Pekdaş, “Biz dünyayı fuardan öğrenmiştik. Şimdi elimizin altında akıllı telefonlar var. Elbette fuarın aynı etkisi olmaz" ifadelerini kullandı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ  - İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 85.coşku geride kalırken, 10 gün boyunca kenti eğlence ve inovasyonla buluşturan ve 7’den 70’e her kesimin beğenisini kazanan organizasyonla ilgili bir değerlendirme de Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’tan geldi.

Konak, Alsancak, Çankaya ve Basmane civarındaki esnaf ve vatandaşlara doğrudan etkisi bulunan fuar olumlu değerlendirmelerde bulunan Başkan Pekdaş ayrıca İEF'nin geçmişinden de örnekler verdi.

İNSANLAR AKIN AKIN GİTTİ
Pekdaş, "Hep olumlu eleştiri duydum. İnsanlar akın akın gitti. Bizim başkanlık binamızın önüne kadar uzayan kuyruklar vardı. İzmirliler 10 gün de olsa fuarı ilgiyle takip ediyorlar" dedi.

NOSTALJİ BEKLEMEK DOĞRU DEĞİL
Geçmiş fuarların insanlar ve toplum üzerindeki etkilerinden bahseden Pekdaş, "Tabi ki 85 yıl önce kurulan fuarlar gibi hiçbir zaman olmayacak. Biz dünyayı fuardan öğrenmiştik. Ama şimdi elimizin altında akıllı telefonlar, internetler var. Bir tuşla bütün dünyayı görüyoruz, öğreniyoruz. Elbette fuarın aynı etkisi olmaz, olamaz ve olmamalı. Evde televizyonlarda sanatçıları izliyoruz. Piyasaya çıkan ilk şarkıları hemen dinliyoruz. Dolayısıyla fuarın o nostaljik özelliklerin devamını beklemek doğru değil. Bu şimdi bir geleneğin devamı olabilir. Böyle düşünmek lazım. Yeni yapılan projeler neler? Partner ülkenin neler yaptığı? Bire bir temas, bir araya geliş mekanı gibi değerlendirmek lazım. Bu sene farklı ve değişik tatta bir fuarın ilk adımıydı. Yeni konseptler bulmak gerekiyor. 10 günlük farklı bir tat oldu İzmir için" ifadelerini kullandı.