GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Mayıs 2021 Cuma 17:38

81 il başkanı adına konuştu: Sürekli'den Kudüs mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 81 ilin AK Parti İl Başkanlarıyla telekonferans yöntemiyle bir araya gelerek bayramlaştı. Bayramlaşma toplantısında tüm il başkanları adına konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "AK Parti İl teşkilatları olarak, tüm imkan ve maneviyatımızla Kudüs’e bayramı getirecek direnci büyütmek için çalışıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti il başkanlarıyla telekonferans yöntemiyle yaptığı bayramlaşma görüşmesinde il başkanları adına İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli konuşma yaptı. Sürekli, Kudüs'ün sadece Müslümanların değil, insanlığın kıblesi olduğuna dikkat çekti.  Filistinlilerin bayram namazını işgal ve bombaların altında kıldığını vurgulayan Sürekli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sadece dünyadaki Müslümanların değil; insanlığın kıblesidir Kudüs. Bağımsızlıktır, adalettir, namustur. Ona reva görülen bu zulmün hesabı muhakkak ki sorulacaktır. Bugün, Filistinli kardeşlerimize; bayram namazını  işgal altında, bombaların altında kıldıran karanlığın orduları;  nihayetinde mağlup olacaktır. Hamdolsun ki; şahsınızın kabiliyet ve örnek liderliği ile şirazesi kaymış, gözü dönmüş bu dünya düzenine, teröre, adaletsizliğe ve zulme dur diyebilen bir Türkiye’yiz! Zalimin karşısında ve daima ezilenin yanında olduğumuzu tüm dünyaya gösterebiliyorsak, bu sayededir. Bugün tüm dünya mazlumlarının umudu; sizin cesaretli ve kararlı duruşunuzdur. İnşallah; bu mukaddes toprakların ve Filistinli kardeşlerimizin  çektiği cezanın sonu da sizin liderliğinizde gelecektir.Bizler de sayenizde ve izinizde; bu kutlu davanın yolcuları olmaktan ve sorumluluk almaktan gururluyuz. Size layık olmak üzere, davamıza sahip çıkıyor ve çalışıyoruz. Bilmenizi isteriz ki; Ülkemizin tüm dünyaya insanlık dersi veren güçlü tutumunun muvaffakiyet getirmesi için tüm il teşkilatlarımız teyakkuzdadır. Kudüs’ü Şerifi hedef alanlara; masumların kanını akıtanlara ve bu acıya seyirci kalanlara yaptığınız çağrılar; her bir ilimizde, ilçemizde köyümüzde yankılanmaktadır. AK Parti İl teşkilatları olarak, tüm imkan ve maneviyatımızla Kudüs’e bayramı getirecek direnci büyütmek için çalışıyoruz. Milletimizle tek vücut olduk; dimdik arkanızdayız. Allah; ayağınıza taş değdirmesin. Yolunuzu, yolumuzu açık etsin."