GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Ağustos 2021 Perşembe 10:25

7 yıldır tek çivi çakılmamıştı… Şifne Yat Limanı Projesi sil baştan!

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın başbakanlık yaptığı dönemde İzmir için vaat ettiği 35 proje arasında yer alan “Şifne Yat Projesi” için yeniden harekete geçildi. 2013 yılında yapılan projenin üzerinden 7 yıl geçmesi ve yatırıma başlanmaması sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yasal olarak “ÇED olumlu kararı”nı iptal etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından ise yeniden ÇED başvuru süreci yapıldı.  

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Çeşme ilçesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılması planlanan “Şifne Yat Projesi” için süreç sil baştan yeniden başladı.

2013 yılında “yap-işlet-devret” modeli ile yapılması planlanan projeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “ÇED Olumlu kararı” verilmesinin ardından bu süre zarfında yatırım sürecine başlanılamaması sebebiyle harekete geçildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED başvurusu yaparak süreci yeniden başlattı.

PROJEDE NELER VAR?
Yat Projesi’nin 65 bin 745 metrekarelik alanda kurulması planlanıyor ve marinanın toplam 460 yat kapasiteli olacağı öngörülüyor. Diğer yandan denizden de alan kazanımın sağlanması için ise dolgu çalışmaları da yapılacak. Buna göre 700.000 ton (280.000 m3)dolgu işlemi ve yatların limana yanaşmasını sağlamak amacı ile basenin derinleştirilmesi için 20.000 m3 dip tarama işlemleri gerçekleştirilecek.

Tekne park sahası, vinç rıhtımı, çekek yeri, onarım atölyeleriyle birlikte marinanın fiziksel özeliklerinin ise şu şekilde olması öngörülüyor:

650 metre boyunda rıhtım

700 metre boyunda dalgakıran

100 metre boyunda tali dalgakıran

585 metre uzunluğunda yüzer iskele