GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
26 Ekim 2021 Salı 11:22

7 yaşında ikinci kez kansere yakalandı… Beren için donör aranıyor!

7 yaşında ikinci kez kansere yakalanan Beren Yüksek uygun donöre kavuşmayı bekliyor.

EGEDESONSÖZ - 3,5 yaşındayken omurilik tümörü tanısı konulan Beren Yüksek, hastanede uzun süre tedavi gördü. Küçük yaşında ağır kemoterapi tedavisi gören Yüksek, omurilik kanserini yendikten sonra bağışıklığının düşmesi nedeniyle bu kez de Lösemi (kan kanseri) hastalığına yakalandı. 20 gün önce tekrar hastaneye yatırılan Yüksek’in, en geç 2 ay içerisinde kendisine uygun bir donöre kavuşup, kemik iliği nakli olması gerekiyor. 

HASTANEDE KENDİMİ MUTLU TUTAMIYORUM
7 yaşında ikinci kez kansere yakalanan Yüksek'in ailesi sosyal medyada paylaştığı videoda, “Buradayken bir an mutlu oluyorsun, bir an mutsuz, bir an sinirli. Ama genellikle ben bu duyguları uyuyarak yada içimde saklayarak geçiriyorum. Buralarda kendimi mutlu tutamıyorum, bazen dayanamayıp ağlıyorum. Ama şöyle düşünüyorum; ben kendimi mutlu edemesem bile başkalarını mutlu edebilirim. Kendimi de çok mutlu etmek istiyorum ama bunu başaramayınca başkalarını mutlu ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Kızı Beren’in iyileşmesi için herkese çağrıda bulunan Berna Yüksek, “Bize yardımcı olmak için her nerede yaşıyorsanız yaşayın Kızılay’a gidip ilik bağışında bulabilirsiniz. Bilgi almak için 0541 941 42 17’yi arayabilirsiniz” dedi.