GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Temmuz 2019 Perşembe 11:59

7 Temmuz'da sıra dışı buluşma

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanmaya başlanan Dünya Değişim Günü, Pazar günü yurtdışı 30’a yakın şehirde ve yurt genelinde kutlanacak.

2019 yılı kutlamalarının teması “Çevre Bilincinde Değişim”olarak seçilen özel günün UNESCO Uluslararası Günler listesine alınması için ortak çalışmalar da devam ediyor.

ULUDEF yetkilileri, her sene 7 Temmuz (7.7.) gününün Dünya Değişim Günü olarak ilan edilmesindeki amacı şöyle açıkladı: 

“Bireyin, toplumun ve dünyanın bilinçli değişimi için farkındalık yaratmak, bunun için 7 Temmuzda halka açık, bilinçlendirici etkinlikler düzenlemek, kutlamalarınyurtiçi ve yurtdışında, tüm dünyada yaygınlaşarak gerçekleşmesini sağlamak.Geçen yıl “Değişim Nefesle Başlar” demiştik, Türkiye geneli ve yurtdışında halka açık nefes çalışmaları düzenlemiştik. Bu yıl ise kutlamanın teması “Çevre Bilincinde Değişim.”

Müzik, dans, değişim ve çevre bilincinde değişimin önemini anlatan konuşmalar yapılacak ve pek çok yerde fidan dağıtılacak. 

Etkinlikler yurtdışında 30’a yakın şehirdegerçekleşecek. Paris, Prag, Londra, Las Vegas, New Jersey,California, Chikago, Tokyo, Meksika, Arjantin/Cordoba, Bosna Hersek, Hindistan, Bulgaristan, İspanya, Rusya, Almanya, Hollanda, Belçika,İtalya, İsviçre,  Kazakistan ve Azerbaycanda kutlamaların gerçekleşeceği yerler arasında.

Yurt içinde ise belediyeler işbirliği ile İstanbul, İzmir, Adana, Antalya, Eskişehir, Denizli, Bursa, Tekirdağ, Çorlu, Samsun, Marmaris, Bodrum dahil yurt genelinde yapılacak.