GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
31 Aralık 2022 Cumartesi 11:40

7 can gitti... Nazilli'de facia öncesi son kare!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 7 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı bir restorandaki patlamaya tanık olanlar, olayın üzüntüsünü yaşıyor. Patlama sonrası başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Leyla Yılmaz, Faruk Yılmaz ile tüp gaz firması sahibi Ali Bayrak tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kıbrıs Caddesi'nde patlamanın yaşandığı döner restoranının karşısında yer alan pastanede çalışan Betül Cengiz, AA muhabirine, olayın şokunu atlamadığını belirtti.

Bir anda alevlerin çıktığını gördüğünü söyleyen Cengiz, "Alev topuna dönüştü. Alt kattakiler bir hamleyle çıkabildi. Ama üst kattakilerin hiçbiri çıkamadı. Ne pencere kırabildiler ne de oradan çıkabildiler. Ve biz hiçbir şey yapamadık..." ifadelerini kullandı.

Aynı sokakta iş yeri bulunan kırtasiyeci Mustafa Gököz de "Müşterilerimle ilgilenirken patlama sesi duyduk. Baktık nereden geliyor diye. Ben motosiklet çarpıştı sandım. Baktım yangın yükselmiş, kaçışanlar var. Torunlarım vardı, bir patlama daha olur bize de zarar verir diye arkaya aldık. Ondan sonra alevler ve dumanlar yükseldi, başka da bir şey görülmedi." diye konuştu.

Öte yandan patlamanın yaşandığı restoranın dış yüzü beyaz branda ile örtüldü. Restoran ve çevredeki iş yerlerinde elektrik firması çalışma başlattı.

Olayın ardından gözaltına alınan 10 kişinin ise ifadelerinin sürdüğü, hayatını kaybeden 7 kişinin cenazesinin bugün defnedilmesinin beklendiği belirtildi.

Nazilli Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında dün tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

TEKNİK EKİP VE BİLİRKİŞİ, İNCELEME YAPTI
Nazilli ilçesinde, patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı restoranın çevresinde polis ekipleri bariyerle güvenlik önlemi aldı. Kıbrıs Caddesi'ndeki Uzun Çarşı'da iş yeri bulunan esnaf dışında vatandaşların çarşıya giriş ve çıkışlarına izin verilmediği bildirildi. Patlamayla ilgili soruşturma sürerken, teknik ekip, bilirkişi ve sosyal güvenlik uzmanları olay yerinde incelemelerde bulundu.

YILBAŞI ALIŞVERİŞİ İÇİN ÇARŞIYA ÇIKMIŞLAR
Patlamada ölen Neslihan Karaboğa, kızları Cansu, Lale Nur ve Gamze Karaboğa ile Neslihan Karaboğa'nın yengesi Fatma Danaş ve ağır yaralanan onun kızı Cennet Yeldi'nin ilçeye yılbaşı alışverişi için gittiği ortaya çıktı.

CAMDAN ÇIKTIĞI ANLAR KAMERADA
İlçede yemek yedikleri restoranda yangın çıkması üzerine Cennet Yeldi'nin restoranın 2'nci katından pencere önündeki klima motorunu iterek, arasından dışarı çıktığı anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yeldi'nin 2'nci kattan atlayıp, ağır yaralı halde canını kurtardığı öğrenildi. Vücudunun yüzde 80'ininde yanıkların olduğu ifade edilen Cennet Yeldi'nin tedavisi sevk edildiği İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi'nde sürüyor.



ANNE KIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ndeki otopsi işlemleri tamamlanan Emine Düztepe (37) ve kızı İrem Düztepe'nin (14) cenazeleri, Kuyucak Horsunlu Mahallesi'ndeki Çarşı Camisi'ne getirildi.

Emine Düztepe'nin babası Nuri Dumlupınar ve Şırnak'ın Silopi ilçesinde görevli eşi Jandarma Astsubay İlker Düztepe, taziyeleri kabul etti.

Gözyaşı döken ve ayakta durmakta güçlük çeken baba Dumlupınar'ı yakınları sakinleştirdi.

İl Müftüsü Hasan Güneş tarafından kıldırılan namazın ardından anne ve kızının cenazeleri, mahalle mezarlığına defnedildi.

Törene, Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Hüseyin Kurtoğlu, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İrem Düztepe'nin Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencisi olduğu, babasının 2 yıl önce Şırnak'a tayini çıkmasına rağmen devam eden eğitimi nedeniyle annesi ve kardeşiyle Aydın'da yaşamaya devam ettiği öğrenildi.

SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR
Aydın'ın Nazilli ilçesinde, restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden Neslihan Karaboğa (38), kızları Cansu Karaboğa (4), Lale Nur Karaboğa (11) ve yeğeni Gamze Karaboğa (10) ve akrabası Fatma Danaş (45) için Başaran Köyü Camii'nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Neslihan Karaboğa'nın eşi Musa Karaboğa, Gamze Karaboğa'nın babası Ferhat Karaboğa, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri ve ölenlerin yakınları katıldı. Gözyaşlarının sel olduğu cenazede ölenlerin yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Kılınan namazın ardından omuzlarda taşınan cenazeler, Başaran Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

3 TUTUKLAMA
Aydın'ın Nazilli ilçesinde bir döner firmasına ait restoranın mutfak bölümünde meydana gelen, 7 kişinin hayatını kaybettiği, biri ağır 5 kişinin de yaralandığı patlamanın ardından aralarında 2'si iş yeri sahibi, tüp gaz bayisi ve işletme çalışanı olmak üzere toplam 10 kişi hakkında gözaltına kararı verildi. İşletme sahipleri Leyla Yılmaz ve Faruk Yılmaz ile çalışanlar Ş.G., Z.A., N.A. ve tüp gaz firmasının sahibi Ali Bayrak, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra nöbetçi hakimin karşısına çıktı. Çalışanlardan Ş.G., Z.A., N.A., serbest bırakılırken iş yeri sahipleri Leyla Yılmaz, Faruk Yılmaz ile tüp gaz firması sahibi Ali Bayrak tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastanede tedavileri devam eden diğer 4 iş yeri çalışanın sorguları daha sonra yapılacak. (AA, DHA)