GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Eylül 2022 Perşembe 14:56

63 gündür kaçıyor... İzmir'de bir anne kızının katilini arıyor!

İzmir’de boşanma aşamasındaki eşi tarafından başından vurularak katledilen Ezgi Zerkin’in faili 63 gündür bulunamıyor. Anne Ziynet Zerkin, “Kızımın katili Deniz Özarslan nerede? 63 gündür katili kimler saklıyor? Sessizce bekliyoruz ama içimiz yanıyor. “ ifadelerini kullandı.

Diren ÇELİK/ EGEDESONSÖZ- İzmir’de Deniz Özarslan, 2021’de 25 yaşındaki kız arkadaşı D.K.’yi balkondan attığı iddiasıyla tutuklandı. Ancak D.K. kendine geldiğinde balkondan düştüğünü söyledi. Cezaevinden tahliye edilen Deniz Özarslan’a, D.K.’yı tehdit ettiği iddiasıyla dava açıldı. Deniz Özarslan’ın 2015’te evlendiği eşi Ezgi Zerkin bu olayın ardından boşanma davası açtı.

TOPRAĞA VERİLDİ
Deniz Özarslan kendisini tehdit etmeye başlayınca da uzaklaştırma kararı aldırdı fakat Deniz Özarslan 28 Temmuz’da işyerine gittiği Ezgi Zerkin’i başından vurarak kayıplara karıştı. Beyin ölümü gerçekleşen ve bir süredir makineye bağlı yaşayan Ezgi Zerkin, 11 Ağustos'ta hayatını kaybetti. Zerkin memleketi Urla'da kılınan cenaze namazının ardından Özbek Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İLANLAR BASILDI
Deniz Özarslan'ın yakalanması için başlatılan soruşturma sürerken, Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri de zanlının bir an önce bulunması amacıyla ilanlar bastırdı. Şehrin işlek noktalarına yapıştırılan ve Deniz Özarslan'ın fotoğrafının da bulunduğu ilanlara, 'Ezgi Zerkin'in katili Deniz Özarslan nerede?' yazılı ilanlar asarak duvarlara yazı yazdı.

‘63 GÜNDÜR BULUNAMADI’
Katilin 63 gündür bulunamadığını vurgulayan anne Ziynet Zerkin, “Kızımın katili Deniz Özarslan nerede? 63 gündür katili kimler saklıyor? Kimler saklanmasına yardımcı oluyor? Katilin yakalanması için gün sayıyorum. Kızım için adalet istiyorum. Sessizce bekliyoruz ama içimiz yanıyor. “ ifadelerini kullandı.