GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Haziran 2022 Pazartesi 14:15

600 Diyarbakırlı o gecede buluştu

İzmir’de yaşayan Diyarbakırlıların yardımlaşma ve dayanışma derneği İZDİYARDER’in düzenlediği gecede hasret giderildi, türküler söylendi, halaylar çekildi. Yerel sanatçılar, geceye renk kattı

EGEDESONSÖZ – Diyarbakır’dan gelerek İzmir’e yerleşmiş, yaşamını bu kentte sürdüren vatandaşları bir araya getirip dayanışma ve yardımlaşma kültürünü geliştirmek amacıyla kurulan İzmir Diyarbakır’ı Sevenler Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZ-DİYAR-DER), büyük bir buluşmayı gerçekleştirdi. Bayraklı Belediyesi’ne ait Havuzlu Düğün Salonu’nda bir araya gelen 600 dolayında Diyarbakırlı hemşehriler, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla türkülerle coştu.

YEREL SANATÇILARIN TÜRKÜLERİ COŞTURDU
Dernek Başkanı Oktay Yaşar, üç ay önce kurulan derneğin çok başarılı işler yapacağını belirtirken, çiğ köfteli, şarkılı türkülü, halaylı geceye katılan hemşehrileriyle yakından ilgilendi. Diyarbakırlı sanatçılar Nihat Akçer, Hayri Küçük, Deniz Kumru, Caner Şimşek ve Orkestrası, türkülerle konukları coşturdu. Rehavi Eyvan Gecesi ve Diyarbakır Folklor ekibinin oyunları da ilgi çekiciydi. Gecede ayrıca Diyarbakırlı yazarlar Mehmet Emin Turgut ile Ahmet Alınca’nın kitapları sergiledi. Gecenin asıl amacının, Diyarbakır kültürünü, örf ve adetlerini yeni nesile aktarmak olduğunu belirten Dernek Başkanı Oktay Yaşar, “”Geceye 600’den fazla hemşehrimiz katıldı. Bu gecenin düzenlenmesine katkı koyan iş insanlarımıza teşekkür ediyorum. Sık sık bu tür etkinlikleri tekrarlayarak kültürümüzü yaşatmak, dayanışmayı güçlendirmek istiyoruz” dedi.