GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Nisan 2022 Cumartesi 21:49

6 muhalefet partisi 3. kez toplanıyor

6 muhalefet partisi lideri 24 Nisan Pazar bir araya geliyor. Liderler seçim güvenliği ve ekonomi başlıklarını değerlendirecek. Ayrıca Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan gelen "cumhurbaşkanı tarifi" sözleriyle yaşanan gerginliğin ardından "masa sürüyor" mesajı verecek.

6 muhalefet partisi bu kez Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde bir araya geliyor. Gündemde Uysal'ın yaptığı cumhurbaşkanı tarifi üzerinden başlayan tartışmalar da var.

6 muhalefet lideri 3. kez aynı masanın etrafında toplanıyor. Geçtiğimiz hafta diğer genel başkanları ziyaret eden Gültekin Uysal, gündeme dair çalışmayı tamamladı. Sıra o toplantının Demokrat Parti çatısı altındaki ev sahipliğine geldi.

3. toplantı öncesinde muhalefet kulisleri de hareketli. Gültekin Uysal'dan gelen cumhurbaşkanı tarifinde, "AK Parti iktidarının sorumluluğuna ortak olmamış olmak" sözleri yer alıyordu. O ifadelerin ardından yaşanan ittifak içi tartışmalar, liderlerin masasında ele alınacak. Pazar günkü buluşmada verilecek fotoğrafın "masa devam ediyor" mesajı içermesi bekleniyor.

Toplantıda ittifakın genişlemesine ya da cumhurbaşkanı adayı belirlenmesine yönelik net bir kararın çıkmayacağı belirtiliyor. Ancak toplantının ardından yapılacak yazılı açıklama ile buluşmanın önemine dikkat çekileceği öngörülüyor.

Seçim kanununda yapılan değişikliğin ardından CHP'nin hazırladığı 8 alternatifli seçim stratejisi de liderlerin gündeminde olacak. 6 muhalefet partisi, yeni düzenleme ile muhalefetin en fazla vekil çıkarabileceği seçeneği belirlemek üzere mesai harcayacak. Seçime tek liste ile girilip girilmeyeceği, 3. ittifaka gidilip gidilmeyeceği de bu toplantıda masaya yatırılacak. (CNN Türk)