GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Mayıs 2022 Pazartesi 16:00

6 milyon değerinde sahte içki ele geçirildi

İstanbul'da sahte içki ve temizlik malzemesi üretildiği tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskında 6 milyon lira değerinde sahte içki ele geçirilirken, 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, depo görünümlü adreslerde sahte içki imal eden ve bunları piyasaya sürmek isteyen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Bayrampaşa, Esenyurt ve Güngören ilçelerinde belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, ürettikleri sahte içkiyi piyasaya sürmek üzere Antalya'ya götürmeye hazırlanan 6 kişi yakalandı.

Baskının düzenlendiği depolar ve sevkiyatta kullanılan araçlarda yapılan aramalarda, 18 ton 475 litre etil alkol, 2 damıtma kazanı, 1 alkolmetre, 3 plastik boş tank, 1035 plastik bidon ve bazı malzemeler ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin 6 milyon olduğu öğrenildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Üç şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.