GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
23 Mart 2021 Salı 11:15

6 kulüpten İZVAK seçimi kararı!

7 Nisan'da yapılacak genel kurul öncesi, mevcut Başkan Ali Erten ve yönetime talip olan Emre Sarıgedik'i değerlendiren Göztepe, Altay, Altınordu, Karşıyaka, Menemenspor ve Bergama Belediyespor kulüpleri, "Yürüyen sistemin devamlılığı gereği Ali Erten başkanlığında oluşturulacak yeni yönetimin görev yapması uygun olacaktır" açıklamasında bulundu.

EGEDESONSÖZ - İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın 7 Nisan'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirecek genel kurulu öncesi yarış, kulüplerin ortak açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Mevcut Başkan Ali Erten'in yanı sıra Emre Sarıgedik'in başkanlık için yarışacağı genel kurula bir hafta kala kulüpler, imzalı bir yazılı açıklamayla, tercihlerini kamuoyuna duyurdu.

2016'DA KAPANMAK ÜZEREYDİ
Göztepe, Altay, Altınordu A.Ş., Karşıyaka, Menemenspor ve Bergama Belediyespor kulüplerinin ortak açıklamasında, 2016'da kapanmak üzere olan İZVAK'ın, Ali Erten başkanlığındaki yönetimin çabalarıyla ayağa kaldırıldığı vurgusu yapılarak, "İZVAK'ın ve kulüplerin ortak çabalarıyla gelinen nokta, önemli kazanımlar getirmiştir. Daha da getirecektir. Kulüplerimizi başarıyla temsil eden bir ortak kuruma sahip olmak bir şans olarak değerlendirilmeli ve bu yapı korunmalıdır" denildi.

BU SÜRECE EMEK VERENLER DESTEKLENMELİ
Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: "Elde edilen kazanımların geriye döndürülmemesi için tüm şehir olarak sürece sahip çıkılmalı ve destek verilmelidir. Sabırla yakalanan işbirliği ve dayanışma süreci, daha da geliştirilerek devam ettirilmelidir.  Daha yapılacak çok iş ve alınacak çok yok var. Bu sürece emek verenlerin desteklenmesi,  spor centilmenliğinin de gereğidir. Bu tür sosyal görevlerin bir bayrak yarışı olduğunun bilincinde olarak yürüyen sistemin devamlılığı gereği, Ali Erten başkanlığında oluşturulacak yeni yönetimin görev yapmasının uygun olacağı yönündeki görüşümüzü, spor kamuoyunun takdirine sunuyoruz"