GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
26 Mayıs 2022 Perşembe 08:24

6 çocuk yetim kaldı... Göçükten dram çıktı!

Krom madeninde meydana gelen iş kazasında,göçük altında kalarak hayatını kaybeden 40 yaşındaki operatör Ali Rıza Kut'un 1 tanesi yeni doğmuş 6 erkek çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

Denizli Acıpayam'a bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde meydana gelen iş kazasında, 40 yaşındaki operatör Ali Rıza Kut göçük altında kalarak hayatını kaybetti. 16 ekip arkadaşının kendi çabalarıyla kurtulmayı başardığı madende Ali Rıza Kut'un cansız bedenine yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından 360 metre mesafede ulaşıldı.

YILLARDIR ÇALIŞIYORDU
AFAD ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabalarına rağmen kurtarılamayan Ali Rıza Kut'un cenazesi otopsi yapılması için Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden operatör Ali Rıza Kut'tan geriye 1 tanesi yeni doğmuş 6 erkek çocuk ile mücadelelerle dolu bir yaşam öyküsü kaldı. Kalabalık bir aileye sahip olan ve 16 yaşından itibaren madenlerle çalıştığı öğrenilen Ali Rıza Kut'un, her gün Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Narlı Mahallesi'nden kilometrelerce yolu gidip geldiği ortaya çıktı.

Acı haberin ardından bölgede gerçekleşen arama kurtarma çalışmalarına destek veren Karaismailler Mahalle Muhtarı Mesut Salman, "Akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Haberimiz olur olmaz madene geldik. Göçük altında bir arkadaşımız kaldı. Yaralı çıkardık ama maalesef kaybettik. Madenin son noktası olan 360 metrelerde göçük oluyor. Çok üzgünüz" dedi. (Yeni Asır)