GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
1 Temmuz 2024 Pazartesi 14:19

500 kişilik turist akını... Kemeraltı'nda kruvaziyer bayramı!

İzmir Limanı’na uğrayan kruvaziyer gemilerin yolcuları, Kemeraltı’nı şenlendirmeye devam ediyor. Geçen hafta başlayan turistlerin Kemeraltı ziyaretinin ikincisinde 500’den fazla turist, yaklaşık 5 saat boyunca tarihi çarşıda alışveriş yaptı, esnafın yüzünü güldürdü. Başkan Semih Girgin, esnafın da uyarıları dikkate aldığını, önümüzdeki süreçte daha çok turist, daha çok alışveriş beklediklerini söyledi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Deniz yoluyla İzmir’e gelen turistler, Kemeraltı’na akın etti. Geçen hafta 1324 mürettebat ve 4 bin 174 yolcu getiren MSC kruvaziyer gemisi, bugün de İzmir Limanı’na 1350 mürettebat, 4.067 yolcuyla geldi. 12 otobüsle 500’den fazla yolcu, Kemeraltı’na taşındı. Kimisi serbest, kimisi rehberler eşliğinde gruplar halinde tarihi çarşıyı gezen turistler, geçen haftaya göre hem daha kalabalık, hem de daha çok alışveriş yapmış olması nedeniyle esnafın yüzünü güldürdü. Yaklaşık 5 saat boyunca Kemeraltı’nda kalan turistler, tarihi çarşıdan mutlu ayrıldı.

GİRGİN: KONUKLARIMIZ TARİHİ ÇARŞIMIZIN KEYFİNİ ÇIKARDILAR
Kemeraltı’nı şenlendiren turistler, baharatçılara büyük ilgi gösterdi. Tarihi yapıları hayranlıkla izleyen, bol bol fotoğraf çeken turistler, çeşitli mekanlarda kahvelerini içtiler, yemek yediler, lokum, baharat ve hediyelik eşya satın aldılar. Bir grup da Agora’yı gezdi. İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Bugün çok mutluyuz, çünkü istediğimiz gibi çok sayıda turist Kemeraltı’na geldi. Konuklarımız, tarihi çarşımızın keyfini çıkardılar, yaptıkları alışverişlerle esnafımıza cansuyu oldular” dedi. Başkan Girgin, şu bilgileri aktardı:

SICAK HAVAYA RAĞMEN 5 SAAT BOYUNCA KEMERALTI’NDA KALDILAR
“Kemeraltı, aşırı sıcak bir hava olmasına rağmen denizyoluyla gelen konuklarımız sayesinde canlandı. 5 saat boyunca Kemeraltı’nda kalmaları, başlangıç açısından çok kıymetli buluyorum. Daha bir hareketliydi. Esnafımız mutluydu. Bu arada esnafımızın uyarılarımızı dikkate alarak davrandığını özellikle belirtmek istiyorum. Esnaf, uyarılarımızı dikkate alıyorlar. Hiçbir esnafımız turistleri rahatsız etmedi, yardımcı olmaya çalıştı. Bugün yeterince iş yapamamış olabiliriz ama iyi niyetli, dürüst yaklaşımlarımız, önümüzdeki süreçte daha çok turistin daha çok alışveriş yapmasını sağlayacaktır. Kurvaziyer gemisiyle gelen turistleri Kemeraltı’na getirmekti amacımız. Bunu başardık. Şimdi Kemeraltı’nı ziyaret eden turist sayısını daha da artırmayı ve daha çok alışveriş yapmalarını sağlayacak zemini hazırlamak hedefliyoruz. İzmir’e gelen her geminin yolcularının uğrak yeri öncelikle Kemeraltı olmalı.”