GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
30 Eylül 2021 Perşembe 13:07

500’e yakın başvuru oldu… 100. Yıl Marşı’na doğru!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. Yılına özel marş için açtığı yarışmada marşın sözleri, 1 Ekim saat 17.00’ye kadar teslim edilebilecek. 29 Ekim’de söz yarışmasının sonuçları açıklanacak, 5 eser kamuoyuyla paylaşılacak.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, 10. Yıl Marşı gibi Cumhuriyet’in 100. Yılına özel “100. Yıl Marşı” için açtığı yarışmanın ilk etabında yer alan “Söz Yarışması” için başvurular, yarın (1 Ekim) saat 17.00’de sona erecek. Danışma Kurulu Başkanı Ulvi Puğ, şimdiye dek 500 dolayında başvuru olduğunu, söz yarışması sonuçlarının 29 Ekim 2021’de açıklanacağını duyurdu.

MARŞ, 29 EKİM 2020’DE İZMİRLİLERE SUNULACAK
İilk 5’e giren şiirlerin, beste yapmak isteyen bestecilere verileceğini belirten Ulvi Puğ, beste yarışmasına, kendi sözleriyle katılmak isteyen bestecilerin de katılabileceğini bildirdi. 1 Eylül 2022’de bestelerin teslim edilmiş olması gerektiğine işaret eden Puğ, 29 Ekim 2022’de düzenlenecek konserde 10 eserin de halka sunulacağını, konsere katılanların yanı sıra İzmirlilerin oylarıyla 100. Yıl Marşı’nın belirleneceğini sözlerine ekledi.

100. YIL MARŞI’NIN FİKİR BABASI, ULVİ PUĞ
100. Yıl adına marş bestelenmesi fikrinin ortaya atan kişi olan, İzmir Milli Kütüphane Derneği ile İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Platformu Başkanı Ulvi Puğ, seçici kurulda kendisiyle birlikte yer alan Kültür eski Bakanı Prof. Suat Çağlayan’ın da görev yaptığını hatırlattı. Seçici Kurul’da Sunay Akın, Prof. Gürer Aykal, Doç. Dr. Ahter Destan, Turgay Enderes, Prof. Rengim Gökmen, Zülfü Livaneli, Prof. Dr. Mehmet Can Özer, Prof. Dr. Ahmet Yürür gibi ünlü isimler yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay’ın yer aldığını, eserlerin en üst düzeyde uzmanlar tarafından değerlendirileceğini söyledi.  Puğ, “Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bir marş olacak” dedi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 100 BİN LİRA
Şiiri bestelenmeye değer görülen 5 finalist şairin her birine 10 bin TL mansiyon verilecek, içlerinden birinci seçilenin ödülü ise 90 bin TL olacak. Böylece ödül 100 bin TL'ye tamamlanmış olacak. Besteciler için de aynı kural uygulanacak.