GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Eylül 2021 Pazartesi 09:46

5 yıllık bölümü 10 yılda bitirince...

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) öğrencisi Candost Yıldırım, bölümünü 10 yılda bitince diplomayı İYTE Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’dan aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Candost Yıldırım, bölümde geçirdiği 10 yılın ardından 2021 yılında mezun oldu. 2011 girişli Yıldırım, Şubat ayında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak mezun olduğunu duyurmuştu.

Paylaşımın altına çevresindeki insanlar, “Yusuf Baran seni törenle uğurlamalı, 1-2 sene daha kalsan demirbaş listesinde tepeye oynardın” yorumunda bulununca Yıldırım, Enstitü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ı paylaşımına etiketleyerek, “Yusuf Baran hocamız zaten gerekeni yapacaktır. Eminim kendisi benden çok sevinmiştir. Mezuniyet töreninde direkt olarak kendisinden diplomayı almak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım’ın paylaşımına yanıt veren Prof. Dr. Baran ise diplomayı elleriyle takdim edeceği sözünü vererek, “Bu nasıl bir İYTE sevgisidir… On yıl gidememek” demişti.

Mezuniyet günü gelip çatınca Prof. Dr. Baran, Yıldırım’a verdiği sözü tuttu. Törende Yıldırım’a diplomasını verdiği görüntüleri paylaşan Prof. Dr. Baran, “2021 yılı Mezuniyet Törenimizden hoş bir anı. Bize kalsa biz bütün öğrencilerimizi 5 yılda mezun ediyoruz. Ancak bazı öğrencilerimiz İYTE aşkına daha fazla kalmayı tercih ediyor. O öğrencilerimizden biri olan ve İYTE’den mezun olan Candost ile Twitter’dan yazışmıştık” dedi.