GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
22 Kasım 2022 Salı 15:49

5 yıl önce izin almıştı... Bakanlık'tan iptal kararı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Bergama’da açılmak istenen dekoratif taş ocağı için 5 yıl önce verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını zamanında başlanmadığı için iptal etti. Şirket Kale Grubu’nun önceki yönetim kurulu başkan vekili Süleyman Bodur’un oğullarına ait.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Kale Grubu önceki Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süleyman Bodur’un oğulları Hasan Bodur ve Ali Bodur’a ait Troas Minerals Madencilik Şirketi, 2017 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak Bergama taş ocağı açmak için izin istemişti.

Bakanlık şirketin talebini değerlendirerek aynı yıl içerisinde ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı vermişti. Ancak üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen şirketin adım atmamasından dolayı Bakanlık verdiği kararı iptal etti.

Bakanlığın sitesinde şu karar yayımlandı:

İlimiz, Bergama ilçesi, Çobanlar Mahallesi çevresinde bulunan 201000836 Ruhsat Numaralı II/B Grubu (Dekoratif Taş) Maden sahasında Troas Minerals Mad. Tur. Tic. Ve San. A.Ş. tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “II (b) Grubu Maden (Dekoratif Taş) Ocağı” faaliyeti için 26.09.2017 tarih ve E-2017288 karar numaralı ÇED Gerekli Değildir kararı işletmenin yatırıma başlamadığı tespit edildiğinden 29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliği 17. Madde (2) bendinde “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilen proje için 5 yıl içinde mücbir sebep bulunmaksızın yatırıma başlanmaması durumunda “ÇED Gerekli Değildir” kararı geçersiz sayılır.” hükmü gereği ÇED Gerekli Değildir kararı geçersizdir.