GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Ağustos 2024 Pazar 09:01

5 tonluk bağış… Yangın mağduru hayvanlara dost eli

İzmir Veteriner Hekimleri Odası, mama üreticisi Hermos firmasından ücretsiz temin ettiği 5 ton mamayı, yangın nedeniyle mağduriyet yaşayan kedi köpeklere verilmek üzere Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı belediyelerine teslim etti. Başkan Özkan, İzmirli veterinerlerin yangın nedeniyle sağlık sorunu yaşayan hayvanları ücretsiz tedavilerini yaptığını ifade etti.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de 4 bin 300 hektar alanı küle çeviren büyük yangın, bölgede yaşayan hayvanları da mağdur etti. İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, Yamanlar ve çevresinde yangın mağduru olan kedi ve köpekler için 5 ton mamayı, Çiğli, Karşıyaka ve Bayraklı belediyelere dağıttıklarını bildirdi. Odanın dağıttığı mamaların, üretici firma Hermos’un ücretsiz karşılandığı öğrenildi.

BAĞIŞLANAN MAMALARIN TORBALARINA ‘SATILAMAZ’ İBARESİ YAZILDI
İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Selim Özkan, büyük yangında çok geniş bir alanın yok olduğunu, bundan doğal ortamda yaşayan kedi ve köpeklerin de mağdur olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hermos firması yetkilileriyle görüştük, mama yardımı istedik. Sağ olsunlar, 5 ton mama temin ettiler. Biz de oda olarak o mamaları üç belediyemize pay ettik. Önceki dönemlerde hayvanlar için 25 ton mama bağışı yapan odamız, yangın mağduru hayvanları da unutmadı. Mama torbalarının üzerine, ‘Yangın bölgesi patili dostlar içindir, satılamaz’ ibaresi yazıldı.  Bundan sonra desteklerimiz devam edecek.”

İZMİRLİ VETERİNERLER, YANGIN MAĞDURU HAYVANLARI ÜCRETSİZ TEDAVİ EDİYOR
Bu arada İzmirli veterinerler, yangın mağduru kedi ve köpeklerin tedavisi için gönüllü ordusu oluşturdu. Oda Başkanı Selim Özkan, yangın sonrası tüm meslektaşlarıyla irtibat halinde olduklarını, yangında vücudunda yanıklar oluşan, solunum sıkıntısı yaşayan, kırığı çıkığı olan ya da benzer rahatsızları olan tüm kedi ve köpekleri, ücretsiz tedavi ediyor. Hiçbir hayvanı geri çevirmediler. Arkadaşlarıma bu sağduyulu davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Biz hekimiz; korumak ve yaşatmak için varız.”