GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2016 Salı 14:57

5 günlük bebeğin ikinci umuda yolculuğu!

Mülteciler arasında 2 gün önce yakalanıp, serbest bırakılmalarının ardından tekrar umuda yolculuğa çıktıkları anlaşılan 5 günlük Eyise bebek ve ailesinin de olması şaşkınlık yarattı.

İzmir’in Çeşme ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçmeye çalışan 83 Suriyeli mülteci Sahil Güvenlik ekibi tarafından yakalanıp, karaya çıkartıldı. Mülteciler arasında 2 gün önce yakalanıp, serbest bırakılmalarının ardından tekrar umuda yolculuğa çıktıkları anlaşılan 5 günlük Eyise bebek ve ailesinin de olması şaşkınlık yarattı.

Devriye görevi yapan 'Güven' adlı Sahil Güvenlik botu, bu sabah, Çeşme açıklarında biri lastik iki botla Sakız Adası'na geçmeye çalışan 83 Suriyeli mülteciyi yakaladı. Aralarında 5 günlük bir bebeğin de bulunduğu mülteciler, Sahil Güvenlik botuna alınarak Çeşme Ulusoy Limanı'na getirildi.

Mülteciler, limanın gümrük sahası olması nedeniyle, Çeşme Belediyesi'nden sağlanan bir otobüsle Çeşme İskelesi'ne taşındı. Çeşme İskelesi'ne getirilenlerler arasında, iki gün önce yine Sahil Güvenlik tarafından yakalanan 74 mülteci arasındaki 'Eyise' adındaki 5 günlük bebek ile ailesinin de olması şaşkınlık yarattı.

Kurtarılan en küçük mültecilerden biri olan Eyise bebek ve ailesini teslim edildikleri İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından serbest kalır kalmaz ölümü göze alarak tekrar umut yolculuğuna çıktıkları anlaşıldı. Sahil Güvenlik tarafından su, yiyecek ve giyecek dağıtılan mültecilerin işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderilecekleri bildirildi. (dha)