GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2019 Cuma 15:26

5 dönem başkanlık yaptı, ihraç edildi, ‘hayırlı olsun’ dedi!

İl eski Başkanı Karataş’ın kesin ihraç talebiyle hakkında açılan disiplin süreci noktalandı. Disiplin kurulu oy çokluğu ile partiden ihraç yönünde karar aldı. Gelişmeler üzerine konuşan Karataş, “Hayırlısı olsun. Yüksek disiplin kuruluna itiraz edeceğiz. Önce bana kararı tebliğ etsinler bir görelim. Sonrasında gerekli işlemleri yapacağız” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde eski Başkan Kemal Karataş için başlayan disiplin süreci noktalandı.

Karataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer’i Varyant’taki başkanlık konutu üzerinden sosyal medyada eleştirmiş ve hakkında kesin ihraç talebiyle disiplin süreci başlatılmıştı.

İlk olarak il yönetimi resen hamle yapmış sonrasında Urla’dan gelen dilekçe üzerine süreç yürütülmüştü.

Son olarak il disiplin kuruluna gönderilen dosyada kararlar alındı. Geçtiğimiz günlerde ifade vermesi gereken Karataş savunma yapmak için ek süre istemişti. Karataş’ın 6 Eylül Cuma Günü (Bugün) il başkanlığına 4 avukatla birlikte gelerek savunma yaptı. Daha sonra Karataş’ın durumu il disiplin kurulu toplantısında görüşüldü. İl disiplin kurulunda alınan oy çokluğu karar ile Karataş 5 dönem il başkanlığı yaptığı partisinden ihraç edildi.

İHRACIN NEDENLERİ!
Disiplin kurulunun aldığı kararın altında yatan sebepler, ‘Üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlar ile basın ve kamuoyunun önünde partiyi tartışırlı konuma getirme’ olarak belirtildi. Kararın Yüksek Disiplin Kurulu yolunun açık olduğu aktarıldı.

HAYIRLISI OLSUN
Alınan karar üzerine konuşan Karataş, “Hayırlısı olsun. Yüksek disiplin kuruluna itiraz edeceğiz. Önce bana kararı tebliğ etsinler bir görelim. Sonrasında gerekli işlemleri yapacağız” dedi.