GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Otomobil
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:55

5 ayrı oto galeriye kurşun yağmuru… Kurtlar Vadisi İzmir!

Son bir ay içerisinde 5 ayrı oto galerinin kurşunlanması ile ilgili olarak açıklama yapan yönelik İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, “ Sağlıksız alışverişler sonucu birbirlerini korkutmaya yönelik olaylar olduğunu görüyoruz. Kayıt dışı iş yapan yerlerde bunlar oluyor maalesef. Bugün sektörümüzle ilgili davaların neredeyse tamamını sağlıksız yapılan alışverişleri ve kayıt dışı işletmeleri kapsıyor” dedi. Başkan Dursun, vatandaşları yetki belgesiz kişi ve işletmelerden alışveriş yapmamalarını tavsiye etti.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir’de son bir ay içerisinde 3 ayrı ilçede 5 oto galerisinin kurşunlara hedef olduğu öne sürüldü. Gaziemir, Karabağlar ve Güzelbahçe’de yaşanan olaylar, sektör çalışanlarını rahatsız ederken korku ve endişeye de yol açtı. Saldırıya uğrayan galerilerin, İzmir Oto Galericileri Odası’na kayıtlı, yetki belgeli galeriler olmadığı belirtilirken, kayıt dışı faaliyet gösteren yerlerden alınan araçlarla ilgili sorunlar nedeniyle silahlı saldırıların meydana geldiği iddia edildi.

İNTERNET ÜZERİNDEN ALIŞVERİŞ SORUNLU OLUYOR
Bir galerici esnafı, kurşunlama olayının meydana geldiği bir galericinin, satın aldığı otelcinin alacaklısının, parasını galericiden istemesi sonucu meydana geldiğini anlattı. Galericinin, “Ben otel sahibine ödemeyi yaparım, siz de oradan alırsınız. Ben size ödeme yapamam” demesi üzerine, işyerinin kurşunlandığı ifade edildi. Bunun dışında kayıt dışı çalışanların ve internet üzerinden satış yapanlarla gerçekleştirilen alışverişlerde de sorunlar yaşandığı dile getirildi.

DURSUN: YETKİ BELGESİ OLMAYAN YERLERLE ALIŞVERİŞ YAPMAYIN
İzmir Oto Galericiler Odası Başkanı Zafer Dursun, silahlı saldırılarla ilgili olarak, “Sağlıksız bir alışverişten kaynaklı, birbirlerini korkutmaya yönelik olaylar” nitelemesinde bulundu. Bu tür olayların, galerici camiasına yakışmadığını belirten Başkan Dursun, saldırıların, kayıt dışı çalışan galericilere yönelik olduğu iddiasında bulundu. Dursun, şunları söyledi:

“Böyle şeyler, galerici camiamıza yakışmıyor ve bizi mahcup ediyor. Saldırıların yapıldığı işletmeler, yetki belgesi olan, rekabet belgesine sahip, sabah bismillah deyip açılan yerler değil. Galericiye tavsiyede bulunmak, benim açımdan ayıptır, yakışık almaz. Ancak vatandaşlarımızın bu işi profesyonelce yapan, kurumsal yerlerden, yetki  belgesi olan işletmelerden alışveriş yapmalarını tavsiye edebilirim. Şu anda galerici esnafıyla vatandaşlar arasında devam eden davaların neredeyse tamamı, sağlıksız yapılan alışverişleri ve kayıt dışı işletmeleri kapsıyor. Siteye konulan arabanın fotoğrafı farklı, size gösterilen araç farklı çıkıyor. İnternet sitelerinden yapılan araba alışverişlerinin yüzde 80’i sağlıksız alışveriş oluyor ve sonunda ya mahkemelik oluyorlar ya da birbirlerine saldırıyorlar. Bizim esnafımız, gerçek galerici, yetki belgelidir, rekabet belgesi vardır ve güvenilirdir. Mesleğimize gölge düşüren, o kadar çok insan girip çıkıyor ki sahaya, takip etmekte zorlanır hale geldik.”