GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Şubat 2016 Cumartesi 13:35

41 dernekten İzmir projelerine destek çatısı!

41 sivil toplum örgütü kentin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekebilmek ve projelerin hayata geçirilebilmesi için yeni bir oluşum kurdu. İlk toplantının gündem maddesi Karşıyaka-İnciraltı Körfez geçiş projesi olarak belirlendi.

İzmir’de 41 Sivil toplum örgütünden kentin çözüm bekleyen sorunlarına dikkat çekebilmek ve projelerin hayata geçirilebilmesi için yeni bir oluşum kuruldu. İlk toplantının gündem maddesi Karşıyaka-İnciraltı Körfez geçiş projesi olarak belirlendi. Konunun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım nezninde de temasa geçileceği konusunda fikir birliğine varıldı.

Buca'daki ilk toplantının ev sahipliğini Balkan İşadamları Derneği üstlendi. Konu ile ilgili sunumu İsmail Karaduman ile Azad Fazla yaptı. Balkan İşadamları Derneği Başkanı İsmail Karaduman önümüzdeki günlerde bu organizasyonun 2. bölgede de Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla yapılacağını ifade etti. Toplantının konuğu ise AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan oldu.

Toplantıya konuk Milletvekili olarak katılan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da yaptığı konuşmada,  "Biz İzmir'de olanları Ankara'nın bakış açısıyla harmanlayarak değerlendiriyoruz dedi. Kalkan " Ankara'da Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 için yapacağı çalışmaların anlatıldığı toplantıya katıldım. toplantıdan önce Ankara'nın eski hali ve yeni halinin gösterildiği sinevizyonda Melih Gökçek'i gerçekten takdir ettim. Şimdi biz de bugün burada İzmir sevgisi için bir araya gelerek fikirlerimizi sunmak istiyoruz. Melih gökçek 21 senedir Ankara'yı yöneterek nerelere getirdi ama İzmir'e bakıyoruz 17 senedir CHP'nin yönettiği İzmir'in eski hali de yeni hali de aynı. Ben bunları söyledim diye beni İzmir düşmanı ilan ettiler. Ben bunları İzmir sevgimden, memleket sevgimden söylüyorum. Ben İzmir'de doğdum büyüdüm ve İzmir'e hizmet etmeyenleri her zaman İzmir'li hemşerilerime şikayet etmeye devam edeceğim" dedi.

Uluslararası Balkan ve Türk İş Dünyası Dernek Başkanı İşadamı (BATÜDER) Akın Kazançoğlu, "Yaşadığımız kente sahip çıkmamız gerektiğini tarihi ve turizm değerleri yüksek kent duyarlılığına katkı yapmak amacı ile küçük ve büyük ölçekli projelerin mutlak suretle hayata geçirilmesi gerektiğinin siyasi bir tercih olamayacağını yurttaşlık görevi olacağını" belirtti. Kazançoğlu "İzmir ülkemizin en güzel şehirlerinden biridir. Bu kente yapılacak yatırımlar ekonomik olarak kentin katma değerini yükselteceğini gibi kentte yaşayanların yaşam standartlarını da yükseltecek. Körfez geçiş projesi İzmir'e vizyon kazandıracak" diye konuştu.

Katılımcılar arasında yer alan Yaşam Atölyesi Engelli Spor Kulübü adına eğitimci iş kadını Eren Aylin Aydın'da yaptığı konuşmada, "41 derneğin başlatmış olduğu bu oluşum iskandinav ülkelerinde Sivil Toplum Kuruluşlarının hayata geçirdiği bir hareket tarzıdır. Maalesef ülkemizde bu gelenek yoktur. Ancak her zamanki gibi ilklerin kenti olan İzmir'de bu geleneği başlatmış bulunuyoruz. Bu demokratik farkındalığımızı dünün mirasına sahip çıkarak geleceğe yeni bir miras olarak taşıma duyarlılığının bir ifadesidir. Biz dernekler şehrin ortak paydaşlarındanız. Amacımız toplumsal tartışmaları kısır döngülerden birkaç kişi veya birkaç kurum ekseninden kurtarıp çoğulculuğu sağlamaktır.İzmir halkının duyarlılığını en üst noktada katılımcılıkla sağlamaktır. Bu amaç ile Ulaştırma Bakanlığının İzmir için düşündüğü körfez geçiş projesi siyasal ihtiraslarımıza ve kıskançlıklarımıza kurban edilemez. Hep birlikte bu kampanyayı desteklemeli ve seyirci kalmamalıyız" dedi.

Ahlatlılar Dernek Başkanı Sıddık Azap, "Yaşadığımız kent için yapılacak projelere sahip çıkmak sorumlu yurttaşlık görevimizdir. Körfez geçiş projesinin hayata geçirilmesini destekliyoruz" diye konuştu. Çevre aktivistlerinden Erhan Şen ise Körfez geçiş köprüsünü çevre kirliliğini engelleyici bir hizmet olarak gördüğünü ifade etti.

İzmir'in yaşanabilir bir kent olabilmesi için parti gözetmeksizin olumlu projeleri destekleyeceklerini beyan eden dernek başkanları önümüzdeki günlerde katılımcı derneklerin sayısının artması gerektiğini ifade ettiler.

Yeni oluşumun yürütme kurulu şu isimlerden oluştu.

İsmail KARADUMAN - İşadamı -Balkan İşadamları Derneği

Mustafa ÇAĞLAR - İşadamı - Bitlisliler Derneği

Eren Aylin AYDIN-Eğitimci- Yaşam Atölyesi Engeliler Kulübü

Selçuk KAYMAZ - İşadamı- Elazığlılar Derneği

Ahmet MÜFTÜOĞLU -İşadamı- İzmir Sancak Rumeli Derneği

Murat POLAT -İşadamı- Ersoy Badi Spor Kulübü

Levent BENDEŞ - İnşaat Müh. İTO Meclis Üyesi

Abdulvahap KARAKUŞ - Avukat - Hukuki Araştırmalar Derneği

Ufuk AKSOY - İşadamı- Kütahyalılar Derneği