GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
11 Haziran 2024 Salı 12:31

41 bin liralık kazı kazan uçtu… ‘Hayırlı işler’ diyerek çaldı!

Geçtiğimiz Pazar günü Çiğli’de meydana gelen olayda 18 yıllık Milli Piyango gezicisi bayisi Adnan Ermiş’e yaklaşan kapkaççı, “Hayırlı işler” diledikten sonra 41 bin 800 lira tutarındaki iki paket kazı kazan biletini kaptığı gibi kayıplara karıştı

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Emekli olduktan sonra gezici Milli Piyango satıcısı olarak çalışmaya başlayan, 2006 yılından bu yana şans dağıtan Adnan Ermiş, eşine ender rastlanan bir kapkaç olayı yaşadı. Genç bir kapkaççı, önce “Hayırlı işler” dedi, göz açıp kapayıncaya kadar da Ermiş’in sergiye yerleştirilmek üzere çıkardığı iki paket halindeki kazı kazı biletlerini gasp etti. Bir anda kayıplara karışan kapkaçtı her yerde aranıyor.

SERİ NUMARALARI HER YERE BİLDİRİLDİ
Başına gelen bu gasp olayından sonra hemen İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Oda Başkanı Paşa Çakmak’ı arayıp durumu anlatan Adnan Ermiş, gasp edilen kazı kazan biletlerinin seri numaralarını ilgili yerlere bildirdi. O biletlere ikramiye çıksa bile kapkaççının tahsilat yapamayacağını, ancak kendisinin çok ağır bir mağduriyet yaşadığını belirten Adnan Ermiş, yaşadığı tatsız olayı Egedesonsöz’e anlattı:

41 BİN 800 LİRALIK KAZI KAZAN BİLETİNİ ÇALDI
“Pazar günü saat 13.50 civarıydı. Genç birisi tezgaha müşteri gibi yaklaştı, hayırlı işler, dedi. Teşekkür ettim, daha doğrusu teşekkür bile edemedim, lafım yarım kaldı. Bir baktım ki ani bir refleksle tezgahın üstüne çıkardığım, sergiye yerleştirmeye hazırlandığım iki kutu kazı kazan biletini kaptığı gibi kaçtı. Arkasından koştum ama yetişemedim. 41 bin 800 liralık biletim gitti. Emekliyim, emekli maaşımla geçinemediğim için bu işi yapıyorum. İki çocuğum var. Çocuklarımın rızkını çaldılar. 18 yıldır bu işi yapıyorum, başıma böyle bir şey gelmemişti. Kapkaççı, o biletlere ikramiye çıksa bile o parayı alamaz. Çünkü her yere o biletlerin seri numaraları bildirildi. En kısa zamanda yakalanmasını, cezasını çekmesini istiyorum. Çok üzüldüm. Bir süre başıma gelen bu olayı unutmak için kendimi evime kapatacağım. Bayramdan sonra çok severek yaptığım Milli Piyango ve kazı kazan satmaya devam edeceğim.”

POLİS, KAMERALARI İNCELEMEYE ALDI
Oda Başkanı Paşa Çakmak ise gezici bayilerin bu tür olayları arada bir yaşadığını ancak ilk defa bu kadar büyük bir gasp olayına tanık olduklarını söyledi. Başkan Çakmak, kapkaççının yakalanması için polisin harekete geçtiğini, kameraları incelemeye başladığını bildirdi.