GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ocak 2019 Cumartesi 14:01

4 milyonluk şehirde 3 kişi katıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’nun 1 Ekim’de verdiği aday olmama kararından vazgeçmesi sonrasında kentte bazı kesimler gelişmelere tepki gösterdi. Sosyal medyadan organize edilen ve ‘Aziz seni istemiyoruz’ sloganıyla gerçekleşmesi planlanan eyleme 3 kişi katıldı.

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun geçtiğimiz 1 Ekim’de aday olmayacağını ilan etmesinin ardından geçtiğimiz günellerde kararından vazgeçmesi kent gündemine bir anda damga vurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinde 4’üncü dönemi için aday olmayacağını ilan etmiş ve sonrasındaki 3 buçuk aylık süreçte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kamuoyuna herhangi bir aday ilan etmemişti. Gelişmeler sonrasında Başkan Kocaoğlu geçtiğimiz hafta arasında Başkent’in yolunu tuttu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile özel görüşen Kocaoğlu’nun, ‘İzmir için isim belli değilse aday olduğumu bildirmeye geldim’ dediği kulislere yansımıştı. Lider Kılıçdaroğlu’nun da ‘İsmi henüz netleştirmedik’ dediği belirtilmişti.

Bunun üzerine Başkan Kocaoğlu yeniden aday olduğunu açıklamıştı. Bu yaşananlar karşısında kentte bazı kesimler Kocaoğlu’na eleştirilerde bulunurken bir kısım vatandaş ise Kocaoğlu’nun kararının arkasında olduğunu sosyal medyadan duyurmuştu. Yine sosyal medyadan örgütlenen ve öğlen saatlerinde İZSU binası önünde toplanmak için çağrıda bulunan bazı vatandaşlar hüsranla karşılaştı.

Kocaoğlu’nun kararına karşı eylem hazırlayan ve ‘Aziz seni istemiyoruz’ sloganıyla tepkilerini dile getiren vatandaşlara İzmirlilerden talep gelmedi. Eylem için çağrı yapılan noktaya sadece 3 kişi geldi. Bir kişi açıklama yaparken iki kişi ise arka planda pankart tuttu. Eylemde protestoculardan çok basın mensubu olması dikkat çekti.