GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Eylül 2024 Cumartesi 15:47

4 günde 3 ton ölü balık: İzmir'in Abant'ı yok oluyor!

İzmir'in Ödemiş ilçesinde önemli turizm merkezleri arasında yer alan Gölcük Gölü'nde balık ölümleri yaşanıyor. Balık ölümleriyle ilgili konuşan mahalle muhtarı Ferit Aynalı, 4 günde 2,5-3 ton balığın öldüğünü belirtti. 

Dilek ÇELİKTEN/EGEDESONSÖZ-  Kent gündemine damgasını vuran İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümlerinin bir benzeri de Ödemiş’teki Gölcük Gölü'nde yaşanıyor. Önce küçük balıklarda başlayan ölümler daha sonra büyük balıklarda da yaşanmaya başladı. 4 gündür devam eden pullu sazan türü balık ölümleri üzerine Tarım ve Orman Ödemiş İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, sudan ve ölü balıklardan numune alarak inceleme başlattı. 

Yıllardır aynı mahallenin sakini olduklarını ve böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını dile getiren Mahalle muhtarı Ferit Aynalı, balık ölümlerine dair Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. 

ÖNCE KÜÇÜK BALIKLAR ÖLDÜ
Gölün farklı bölgelerinden numune alınarak inceleme başlatıldığını belirten Mahalle Muhtarı Aynalı,  “Tarım ve Orman Ödemiş İlçe Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, gölün suyundan ve ölü balıklardan numune aldı. Ölen balıkları ise Ödemiş Belediyesi düzenli olarak topluyor. 4 gündür devam eden balık ölümlerinden 15-20 gün önce gölde küçük balıklar ölmüştü. Buna dair de numune alındı. Su temiz çıktı analizler sonunda. 4 günde Gölcük Gölü’nde 2,5-3 tona yakın ölü balık toplandı. İlçe tarım müdürlüğü balık ölümleri başlayınca gölün farklı yerlerinden her gün su ve ölü balıklardan numune aldı. 1 ay içinde incelemeler sonuçlanıp bize bilgi vereceklerini söylediler. Yıllardır bu mahallede yaşıyoruz ama böyle bir balık ölümü hiç gerçekleşmedi” açıklamasını yaptı.