GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Eylül 2024 Perşembe 09:33

4 ayrı grup yarışacak: İzmir Barosu seçime gidiyor

Çağdaş Avukatlar Grubu Sefa Yılmaz, Cumhuriyetçi Grup Sercan Altınordu, İzmir Avukat Hareketi Banu Aşkın İnce ve Mücadeleci Avukatlar da Tacettin Çolak ile sahaya iniyor. Genel Kurul, 19-20 Ekim tarihlerinde Fuar Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmir Barosu, 19-20 Ekim tarihlerinde genel kurula gidiyor.

Baro Başkanı Av. Sefa Yılmaz’ın Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olarak yarışacağı genel kurulda ayrıca üç grup, üç adayla yarışa katılacak. Genel kurul, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nda olacak.

BAŞKAN YILMAZ, BİN 840 OY FARKLA SEÇİMİ KAZANMIŞTI
İki dönem kuralının işlediği İzmir Barosu’nda Başkan Av. Sefa Yılmaz, ikinci dönem için Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olarak yeniden görev istiyor. 30 Mayıs tarihinde yapılan önseçimde hem başkan adayı, hem yönetim kurulu, hem de diğer kurullar ve delegasyonun belirlendiğini belirten Başkan Yılmaz, “Bu seçime, önceki seçime göre daha iddialı gireceğiz. Üyelerimizin grubumuza teveccüh göstereceğini umuyorum” dedi. Sefa Yılmaz, 2022 seçimlerinde 3 bin 369 oy alarak başkan seçilirken, en yakın rakibine bin 840 oy fark atmıştı.

CUMHURİYETÇİ GRUP BU KEZ TEK ADAYLA SEÇİME GİRİYOR
Son seçime iki adayla giren Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu, bu kez tek liste halinde seçimde yarışacak. Ali Barış Ercan ve İlke Erol, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayları olarak toplam 2 bin 675 oy almış, üçüncü ve dördüncü sırada yer almışlardı. Cumhuriyetçi Grup’un önümüzdeki seçimdeki adayı,  Sercan Altınordu… Cumhuriyetçi adayların toplamda aldığı oyu hatırlatan Altınordu, “Sefa Bey, 3 bin 369 oyla seçimi kazanmıştı. Cumhuriyetçi Grup’taki birleşme sonucu şansımızı hayli yüksek görüyorum” ifadesini kullandı. Sercan Altınordu da grupta yapılan önseçimden aday olarak çıkmıştı.

İZMİR AVUKAT HAREKETİ ADAYI BANU AŞKIN İNCE
2022 seçimlerine Avukat Hakları Grubu olarak katılan avukatlar, bu kez İzmir Avukat Hareketi (İZAH) adı altında seçime giriyor. Grubun adayı, Banu Aşkın İnce. Son seçimde Hüseyin Karakoç ile ikinci olduklarını hatırlatan Banu Aşkın İnce, “Bu seçimde çıtayı daha yükseğe çıkaracağız ve seçimi kazanmak için mücadele edeceğiz. Tüm meslektaşlarımızın haklarını savunmak için yola çıktım. Baroya eneri lazım” ifadelerini kullandı.

MÜCADELECİ AVUKATLAR GRUBUNUN ADAYI YİNE TACETTİN ÇOLAK
Mücadeleci Avukatlar Grubu, bu seçime de Tacettin Çolak ile giriyor. Son seçimde 219 oy alarak beş aday arasında son sırayı alan Çolak, “Listemiz hazır. Güçlü bir kadroyla sandığa gidiyoruz” dedi.