GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
8 Şubat 2022 Salı 13:33

35 yıl başkanlık yapmıştı… Duygusal veda!

46 yıldır fırıncılık sektörünün içinde olan ve aralıklarla 35 yıl başkanlık yapan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş, karantinada olduğu için bugünkü genel kurula katılamadı. Hayatını fırıncılık sektörüne adayan Durmuş, oda seçimlerine de gönderdiği ve sosyal medyada da paylaştığı veda mektubunda “Köşeme çekilme zamanımın geldiğini anladım. Bundan sonra camiamıza hizmet edecek yöneticilerimize başarılar diliyorum” dedi

EGEDESONSÖZ  -İzmir Fırıncılar Odası’nın emektar Başkanı Nejdet Durmuş, yakalandığı korona nedeniyle karantina sürecinin son günü olması nedeniyle, odanın bugün yapılan genel kuruluna katılamadı. Yeniden aday olmayan Durmuş, odanın genel kuruluna gönderdiği ve sosyal medya hesabından paylaştığı veda mektubunda, fırıncılık sektörünün üyeleriyle helalleşti. 73 yaşındaki Nejdet Durmuş, artık köşesine çekilme zamanının geldiğine vurgu yaptı. Durmuş’un veda mektubunda şu ifadeler yer aldı.

ARALIKLARLA 35 YIL FIRINCILAR ODASI BAŞKANLIĞI YAPTI
“Değerli meslektaşlarım, Fırıncılık sektöründe 35 yılı başkan olarak, toplam 46. Yılımı tamamlamış bulunuyorum.  Bu mutluluğu sizlerle paylaşmaktan büyük bir onur duyduğumu bilmenizi isterim. 1976’da dernek statüsünde faaliyet gösteren odamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen ve bu yolculukta bizimle beraber yol arkadaşlığı yapmış bütüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum. Edebiyete intikal etmiş olanlara ise Allah’tan rahmet diliyorum. Başka bir yerde çalışmadan, hayatın 46 yılını bu camiaya adamış bir yöneticinin, benim kuşağımda bulunduğunu sanmıyorum. Bunu bir gurur vesilesi olarak ömrüm boyunca taşıyacağım.

46 YIL ÖNCEKİ HEYECANIMI BU DEFA ONLARIN GÖZLERİNDE OKUDUM
Son aylarda yaptığımız çalışmalarda, arkadaşlarımın beni zaman zaman ‘yorgun bir savaşçı’ gibi değerlendirdiklerini hissettim ve 46 yıl önce yarınlara yönelik heyecanlı duygularımı bu defa onların gözlerinde okudum. Böylece, artık benim de köşeme çekilme zamanının geldiğini anladım. Bu duygularla, oda başkanlığına yeniden aday olmayarak, sadece bir hayatı yaşamaya karar vermiş bulunuyorum. Bugüne kadar bütün çalışmalarımda meslektaşlarımın mesleki haysiyetlerini korumaları ve onların yaptıkları işleri daha mutlu ve verimli yapmaları için var gücümle çalıştım.

TÜM ARKADAŞLARINDAN HELALLİK İSTEDİ
Mesleğimizi icra ederken, birçok iş kolu ile sıkı ve koparılamaz ilişkilerimiz bulunmaktadır. Dolayısıyla fırıncılık herkesten bağımsız olarak yapılabilecek bir meslek değildir. Üretim şartları zor, emek yoğun ve kesintisiz bir süreci gerektirmektedir. Bu nedenle ekmek üretim zincirinde bulunan tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda mutlaka kırgınlıklarımız da olmuştur. Bazen yanlış anlaşılmış, bazen de yanlış anlamışızdır. İsteyerek ve kasten kimseye yanlış yapmadım. Bu duygularda olan arkadaşlarım varsa, öncelikle haklarını helal etmelerini istiyorum. Benim varsa hakkım, hepinize helal ediyorum. Bana her zaman gösterdiğiniz sevgi ve yakınlık için hepinize şükranlarımı sunuyorum. Bugünden sonra da birlik ve beraberliğimi daha da güçlendirerek çalışmalarınızda başarı ve mutluluklar diliyorum. Bundan sonra camiamıza hizmet edecek yöneticilerimize de görevlerinde başarılar diliyorum. Her birinizi sevgilerimle kucaklayarak, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”