GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Sağlık
10 Eylül 2021 Cuma 16:07

300 TL'ye negatif PCR testi iddiasına şirketten yalanlama

Milliyet Gazetesi'nin "300 TL'ye negatif PCR testi" başlıklı haberine şirketten yalanlama geldi.

Milliyet Gazetesi'nden Çiğdem Yılmaz, müşteri kılığına girerek pozitif olmasına rağmen sahte PCR testi yaptırmak istediğini söyleyerek bazı klinikleri aramaya başladı. Kliniklerin vaatlerinin arasında, hastanın ayağına gelip numune olmak ve sonuç pozitif olsa bile seyahat gibi planlamaların sorunsuz gerçekleşmesi için testi negatif yapmak vardı.

Söz konusu haberde ismi geçen AKER Sağlık, yayınladığı basın açıklaması ile iddiaları kesin bir dille yalanlarken; resmi makamlar tarafından PCR numunesi almak için gerekli izinleri aldıklarını, iddialarda bahsi geçen hizmeti verebilmelerinin zaten mümkün olmadığını ifade etti. AKER Sağlık'ın konuyla ilgili basın açıklaması şu şekilde:

"Bazı internet haber sitelerinde 09.09.2021 tarihli ”300 TL’ye negatif PCR” başlığı ile firmamız logosu ve ismi kullanılarak firmamız tarafından “Negatif PCR Test Sonucu” temin edildiğine ilişkin asılsız haberler yayınlanmıştır.

Firmamız, 27.04.2020 tarihinden itibaren resmi makamlar tarafından gerekli izinler sağlanarak, toplu çalışma alanlarında PCR numunesi toplamaktadır. Firmamız tarafından toplanan bu numuneler, numuneleri test etmeye yetkili lisanslı ve bağımsız kuruluşlara iletilmekte ve numunelerin testleri bu kuruluşlar tarafından yapılmakta ve test sonuçları ise yine bu lisanslı ve bağımsız kuruluşlar tarafından E-Nabız Portalı’na işlenmektedir. Firmamız yalnızca PCR numunesi toplamaktadır. Bu nedenle, ilgili haberlerde yer alan iddiaların firmamız bünyesinde gerçekleştirilmesi mümkün değildir.

Basında çıkan haberlerde ise; firmamız logosu ve ismi izinsiz kullanılarak “www.akersaglik.com” isimli internet sitesinde “Uçuş Testleriniz için PCR Test Servisi” başlığı altında PCR Testi yapıldığı, kayıtsız çalışılabileceği ve negatif test sonucu temin edildiği iddia edilmiştir.

İlgili internet sitesi ve internet sitesinde yer alan telefon numarası ile firmamızın hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Bahse konu haberde yer alan SMS görüşmelerinin yapıldığı ve bir takım yanlış bilgilerin verildiği telefon numarasının ise firmamızın yıllardır kullandığı kurumsal GSM hatlarıyla hiçbir şekilde iletişime geçmemiş olduğu HTS kayıtlarında yapılacak inceleme ile ortaya çıkacaktır. Firmamız bugüne kadar topladığı tüm PCR numunelerini yasal prosedürlere ve etik kriterlere uygun olarak ilgili sağlık kuruluşlarına teslim etmektedir.

Birinci önceliği toplum sağlığını korumak olan şirketimiz, etik değerlerinden, kalitesinden ve samimi duruşundan hiçbir zaman ödün vermeden, bu zorlu pandemi koşullarında Türkiye Cumhuriyeti topraklarında vatana millete faydalı olacak her zorlukla mücadele edecek kapasiteye sahiptir.

Firmamızın logosu ve ismini kullanılıp, toplum sağlığı hiçe sayılarak şahsi kazanç elde etmeye çalışan kişi ve ya kişiler hakkında ilgili kurumlar nezdinde gerekli yasal süreç başlatılmış olup, kamuoyunun bilgisine sunulur."