GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Ağustos 2017 Pazar 09:23

300 mülki amirin yeri değişti: İzmir'de kimler geldi, kimler gitti?

Mülki idare amirleri yaz kararnamesi ile 300 mülki idare amirinin görev yerlerinde değişikliğe gidildi. İzmir'e 2 yeni vali yardımcısı gelirken, İzmir'de görev yapan 4 kaymakamın görev yeri değişti.

EFE CAN TAN/EGEDESONSÖZ - Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı atama kararlarına göre; 300 mülki idare amiri ve 22 emniyet müdürü yer değiştirdi. Karara göre Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız ile Giresun Espiye Kaymakamı Sultan Doğru İzmir Vali Yardımcılığına atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İzmir'de gerçekleşen değişiklikler şöyle oldu;

Aydın Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız ile Giresun Kaymakamı Sultan Doğru İzmir Vali Yardımcılığına atandı. Sultan Doğru'nun İzmir Vali Yardımcılığı'na atanması ile uzun sürenin ardından ilk kez bir kadın İzmir'de vali yardımcılığına atanmış oldu.

İzmir'in yeni Vali Yardımcısı Sultan Doğru

İçişleri Bakanlığı atama kararlarına göre önceki kararname ile İzmir Vali Yardımcılığına atandıktan sonra Karabağlar Kaymakamlığı'na vekalet eden ve uzun yıllar burada görevini sürdüren Mehmet Sadık Tunç tekrar Karabağlar Kaymakamlığına atandı.

Atama kararlarına göre Urla Kaymakamı Sefa Demiryürek Üsküdar Kaymakamlığı'na getirilirken Van Vali Yardımcısı İbrahim Özkan Urla Kaymakamı oldu. Özkan OHAL sürecinde bir süre Van Edremit İlçe Belediye Başkanlığına kayyum olarak görevlendirilmişti.

Yapılan değişiklik ile Dikili İlçesi Kaymakamlığına ise Aydın Vali Yardımcısı Alper Faruk Güngör atandı.

Kararname ile Bayındır Kaymakamlığına Artvin Vali Yardımcısı Ahmet Ali Öztürk getirildi. Kiraz İlçesi Kaymakamlığına ise Kütahya Aslanpapa Kaymakamı Emin Kaynak atandı. Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran'ın yeni grevi Karabük Vali Yardımcılığı olurken, Kirazın mevcut kaymakamı Bitlisin Ahvat ilçesine kaymakam olarak atandı.