GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
27 Haziran 2024 Perşembe 13:53

300 milyonluk vurgun iddiası… İzmir’in ‘Seçil Erzan’ı!

Denizbank Bornova Şube müdürü olan H.Ö’nün yüksek kar vaadiyle 300 milyon TL topladığı iddia edildi. Para verenler arasında Karşıyaka Spor Kulübü’nün yöneticilerinin ve futbolcularının da olduğu öğrenildi. Öte yandan polisin soruşturma başlatması üzerine H.Ö. intihar girişiminde bulundu.

EGEDESONSÖZ -  Türkiye, Seçil Erzan’ın futbol dünyasının ünlü isimlerini yüksek kar vaadiyle dolandırmasını konuşurken benzeri bir olay bu kez İzmir’de yaşandı.

Denizbank’ın İzmir Bornova'daki şubesinde yeni bir Seçil Erzan vakası gerçekleşti. Geçen hafta Denizli’de meydana gelen olayların üzerine bu hafta da İzmir’de yeni bir vaka ortaya çıktı.

-KARŞIYAKA'DAN İZMİR'İN SEÇİL ERZAN'I HAKKINDA AÇIKLAMA

Karşıyaka Şube Müdürü olan H.Ö.’nün, Borsa İstanbul’un ünlü oyuncularından birisi olan C.O. adına fon kurduğu ileri sürüldü.

KARŞIYAKA SK’DAN PEK ÇOK İSİM
Yüksek kar vaadiyle kurulan fon için para verenlerin arasında Karşıyaka Spor Kulübü’nün yöneticileri ile futbolcuları ve iş dünyasından pek çok isim yer aldı.

Fon için para toplatıldığının öğrenilmesi üzerine emniyet soruşturma başlattı. MASAK’ın da dahil olduğu soruşturmadan edinilen ilk bilgilere göre 300 milyon TL civarında bir para toplandığı öğrenildi. 

ŞUBEDE İŞLEMLER DURDURULDU
Polis, bankada incelemeler yaparken şube geçici olarak kapatıldı. H. Ö.'nün bankayla ilişiği de dün itibariyle kesildi.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU
Soruşturma açıldığını öğrenen Şube Müdürü H.Ö. ise intihar girişiminde bulundu. Aynı zamanda Karşıyaka Basketbol Altyapı Başkanı olan H.Ö. şu anda özel bir hastanede kontrol altında tutuluyor.

İFADELER ALINIYOR
Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na yansıyan konunun ardından soruşturma derinleştirildi. Mağdur ve şikayetçi olan çok sayıda ismin ifadeleri alınmaya başlandı.