GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Ağustos 2017 Cumartesi 17:11

30 bin Suriyeli sığınmacı ülkesine geçti

Her bayram öncesi gibi bu yıl da Türkiye'de bulunan Suriyeliler göç ediyor. Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek üzere sınır kapılarından geçiyorlar. Kilis'ten Suriye'ye geçenlerin sayısı bugün itibariyle 30 bine ulaştı.

Suriyeli sığınmacıların Kurban Bayramı dolayısıyla Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine geçişleri devam ediyor. Valilikçe oluşturulan randevu sistemine kaydını yaptırdıktan sonra sınır kapısındaki gümrük sahasına gelen Suriyeliler, erken saatlerden itibaren burada uzun kuyruklar oluşturuyor. Beklerken sıcak havadan olumsuz etkilenen çocuk, kadın ve yaşlılarla, jandarma ve polisler özel olarak ilgileniyor.

Öte yandan, sınır kapısında yoğunluk yaşandığı için Suriye'ye geçenlerin sayısı günlük 3 binden 5 bine çıkarıldı. Son 11 günde ülkelerine giden Suriyelilerin sayısı da 30 bine ulaştı. Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğünce sınırda kurulan sağlık merkezinde ise 15 Ağustos'tan bu yana 0-15 yaş grubundaki 11 bin çocuğun eksik aşıları
tamamlandı.

Bayramlaşmak amacıyla Suriye'ye gidenlerin dönüş işlemleri 5 Eylül Salı günü saat 08.00'de başlayıp, 15 Ekim Pazar günü 17.00'de tamamlanacak. (CNN TÜRK)